Bombele au explodat în mijlocul oamenilor care urmăreau finala Campionatului Mondial de fotbal Spania-Olanda într-un club de rugby şi într-un restaurant.
Sunt cele mai grave atentate din Africa de Est după atacurile din 7 august 1998 de la ambasadele americane din Nairobi şi Dar es Salaam puse la cale de al-Qaida, soldate cu peste 200 de morţi.
Insurgenţii islamişti, în spatele atentatelor
Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat atentatele şi a anunţat că Statele Unite sunt gata să vină în ajutorul Ugandei.
Poliţia crede că dublul atentat are legătură cu ameninţările recente venite de la insurgenţii islamişti Shebab din Somalia, care au vizat Uganda şi Burundi, cele două ţări ce au mobilizat 6.000 de soldaţi pentru forţele de menţinere a păcii din Uniunea Africană în Somalia.
"Uganda este unul dintre duşmanii noştri. Ceea ce-i face pe ei să plângă ne face pe noi fericiţi. Fie ca furia lui Allah să-i ajungă pe cei care sunt împotriva noastră", a declarat liderul al-Shabab, Sheik Yusuf Sheik Issa. Acesta nu a confirmat şi nici nu a negat implicarea grupării în dublul-atentat.