Dragomir: "La naţională sunt unii mai graşi decât mine!"

Dragomir: "La naţională sunt unii mai graşi decât mine!"

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, îi critică de formă pe jucătorii din selecţionata divizionară făcută de râs în turneul din America de Sud.

Pentru prima dată în ultimii 21 de ani, prima reprezentativă de fotbal a României a fost alcătuită în meciul cu Paraguay doar din jucători care provin din campionatul intern. Liga I şi-a dovedit limitele în acest amical.

EVZ: Cum vi s-a părut naţionala României în amicalul cu Paraguay, domnule Dragomir? Dumitru Dragomir: Domnule, nu vreau să dau declaraţii despre echipa naţională. Să vorbească cei care se ocupă de ea. Eu mă ocup de Liga I.

Păi tocmai de aceea vă întreb. Reprezentativa tricoloră a fost alcătuită în acest meci doar din jucători din campionatul intern. Am văzut. Şi mă bucur pentru asta. Din punctul meu de vedere, naţionala nu s-a făcut de râs în partida cu Paraguay! S-a văzut însă lipsa de experienţă a unor jucători, iar la alţii este vorba şi de lipsă de valoare. În plus, la naţională sunt unii jucători mai graşi decât mine!

Ne puteți urmări și pe Google News

La cine vă referiţi? Îi ştiţi şi voi, n-are rost să-i numesc. Totuşi, sunt convins că echipa asta are viitor, va deveni în scurt timp o formaţie valoroasă. Ţineţi minte ce vă spun acum, nu peste mult timp vom avea o naţională solidă! Trebuie doar câteva modificări printre jucătorii care au fost în turneul din America de Sud.

Fundaşii Papp şi Gardoş, pe care obişnuiţi să-i lăudaţi, cum vi s-au părut? Consider că au jucat bine, chiar dacă am văzut că unii îi acuză. Hai, dom’ne, să fim serioşi, nu ei au greşit la goluri! Apărătorii centrali au jucat bine, dar, din păcate, au greşit fundaşii laterali (n.r. - Latovlevici a pasat unui adversar la primul gol al gazdelor). Ei sunt de vină pentru înfrângerea din Paraguay, nu Papp şi Gardoş!

Mai poate naţionala să spere într-o calificare la Cupa Mondială din 2014? Acest eşec ne-a adus în urna a patra valorică la tragerea la sorţi... Şi ce dacă ne-a adus în urna a patra? Important este să formăm o echipă de valoare, care să ajungă iar în prima urnă valorică, unde eram odată. Şi, aşa cum am mai spus, sunt convins că vom avea o naţională de valoare cât de curând.

Dar acest turneu din America de Sud îşi avea rostul, în condiţiile în care naţionala s-a deplasat fără jucătorii importanţi şi fără selecţioner? A fost binevenit! Jucătorii au avut ocazia să evolueze împotriva unor echipe puternice, precum Brazilia şi Paraguay, şi au avut numai de învăţat.

Altfel, cu pachetele de meciuri din Liga I nevândute ce-aţi mai făcut? Sunt aproape vândute, negocierile sunt foarte avansate în acest sens. Nu pot spune acum mai multe, dar în maximum 10 zile veţi afla despre ce este vorba.

"Apărătorii centrali au jucat bine, dar, din păcate, au greşit fundaşii laterali. Ei sunt de vină!“ DUMITRU DRAGOMIR preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal