Evenimentul Zilei > Actualitate > Dragnea: Şova era foarte obosit şi a făcut o evaluare greşită la numărul de voturi
Dragnea: Şova era foarte obosit şi a făcut o evaluare greşită la numărul de voturi

Dragnea: Şova era foarte obosit şi a făcut o evaluare greşită la numărul de voturi

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a declarat că softul partidului pentru numărarea voturilor la referendum a mers foarte bine, dar evaluarea anunţată de Dan Şova a fost greşită pentru că senatorul PSD era "foarte obosit".

"A făcut o evaluare greşită la numărul de voturi care se găseau în urnele mobile, informaţia lui era greşită în sensul că deja informaţiile care veniseră la noi erau din procesele verbale care cuprindeau aceste voturi", a spus Liviu Dragnea. 
"Informaţia pe care a primit-o, era foarte obosit, a fost că datele transmise sunt cele fără listele suplimentare, numai că a fost confuzie. La ora 23.00, datele pe care le aveam noi nu cuprindeau într-adevăr listele suplimentare pentru că erau datele transmise atunci când s-au numărat cei care votaseră la domiciliu. La ora la care dumnealui a ieşit cu informaţia era greşită în sensul că atunci deja veniseră informaţiile din procesele verbale. A fost o mică confuzie", a completat  Dragnea.
Liviu Dragnea a adăugat că softul PSD  a funcţionat foarte bine.
"Softul PSD-ului a mers foarte bine, numai că n-am putut să finalizăm numărătoarea pentru că au fost multe secţii în care s-a votat inclusiv după ora 24.00. Softul a mers foarte, foarte bine", a mai declarat secretarul general al PSD.
Dan Şova a precizat, duminică noaptea, că numărătoarea paralelă a USL arată că prezenţa la vot este de 48,5% fără a se lua în calcul urnele mobile, listele suplimentare, secţiile de vot din străinătate şi secţiile care la ora 23.00 nu încheiaseră votul, estimând că prezenţa la vot a fost de 52%.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.