"Nu vom putea recâştiga încrederea oamenilor dacă nu vom înlătura stigmatul corupţiei. Am votat în primăvară nişte criterii de integritate care sunt foarte bune. Ar putea fi şi foarte eficiente, dacă ar fi aplicate. Şi vă spun asta cu inima strânsă, conştient de faptul că aplicarea lor îi poate dezamăgi sau îi poate nedreptăţi pe unii dintre noi, dar, pe de altă parte, vă spun cu inima deschisă că aplicarea lor este singura soluţie pentru a începe să recâştigăm încrederea oamenilor. În viziunea mea, criteriile de integritate au rolul să prevină, şi nu să pedepsească. Acele criterii nu sunt incluse în statutul partidului acum. Vreau să fiţi de acord să realizăm un Cod de conduită care să cuprindă mai mult decât acele criterii şi pe care să îl supunem unei dezbateri serioase în partid în luna care urmează, apoi să-l adoptăm definitiv şi să-l aplicăm fără excepţie", a spus Dragnea la Congresul extraordinar al PSD.

El a adăugat că partidul trebuie să dea mai multă putere celor 450.000 de membri care şi-au votat duminica trecută noul preşedinte.

"În acest sens, vă propun ca şi preşedinţii de organizaţii judeţene să fie aleşi prin votul tuturor membrilor din acest judeţ, pentru că partidul este al tuturor, nu doar al celor care au funcţii de conducere. Azi am ajuns iar în situaţia în care dezbaterea se duce numai la centru. Va trebui ca în decursul acestui an să elaborăm criterii clare privind cariera politică şi accesul la funcţii în partid. Dacă vrem să modernizăm România, suntem obligaţi să ne modernizăm noi mai întâi. Generaţia mea şi cea de dinainte, care a condus PSD după Revoluţie, a făcut politică sub presiunea evenimentelor. Generaţia care vine are obligaţia să treacă la nivelul următor, să facă politică profesionistă", a precizat Dragnea