Triptofanul, din grupa aminoacizilor esenţiali, prezent într-o serie de alimente, acţionează favorabil asupra stresului, este concluzia unui studiu apărut în Journal of Clinic Investigation (JCI) şi menţionat de passionsante.be, citat de Agerpres.
Stresul cronic stimulează producţia de grelină, hormonul foamei, inducând un fel de mecanism de compensare; apare creşterea poftei de mâncare şi nevoia de a consuma mâncare “reconfortantă".
Este recomandabil prin urmare să se consume alimente care acţionează favorabil asupra nivelului de stres.
Este vorba, conform JCI, de cele care conţin concentraţii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei şi a melatoninei, răspunzătoare de o stare bună şi de somn. Ouăle, orezul brun, carnea de pui, produsele lactate, alunele, peştele constituie tot atâtea surse de triptofan.
Se mai ştie că producerea de serotonină este favorizată de alimente bogate în zaharuri, care pot fi introduse cu moderaţie în alimentaţie.
Se recomandă ca acestea să fie consumate cam cu două ore înainte de culcare. Cu alte cuvinte, o bucată de ciocolată seara nu strică, încheie passionsante.be.