Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL Transferurilor. Fosta judecătoare Antonela Costache ar fi primit din banii luaţi mită de Geanina Terceanu
DOSARUL Transferurilor. Fosta judecătoare Antonela Costache ar fi primit din banii luaţi mită de Geanina Terceanu

DOSARUL Transferurilor. Fosta judecătoare Antonela Costache ar fi primit din banii luaţi mită de Geanina Terceanu

Fosta judecătoare de la Tribunalul Bucureşti Antonela Costache ar fi primit din banii primiţi de Geanina Terceanu pentru soluţia de achitare în dosarul Transferurilor, pentru că ea i-ar fi "repartizat" colegei acest dosar, potrivit unui martor al acuzării.

Unul dintre martorii acuzării a arătat, în faţa anchetatorilor DNA, că, în cadrul discuţiilor avute cu judecătoarea Geanina Terceanu, aceasta i-a mărturisit că a cerut cu peste 100.000 de euro mai mult de la fraţii Becali pentru că jumătate din sumele totale încasate de la aceştia ar fi trebuit să ajungă la magistratul Antonela Costache, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti la decizia de arestare a Geaninei Terceanu şi a fraţilor Ioan şi Victor Becali. Martorul mai spune că judecătoarea Terceanu şi-a explicat gestul prin faptul că Antonela Costache i-ar fi dat ei dosarul Transferurilor de jucători.

"În cadrul discuţiei purtate cu aceasta (Geanina Terceanu, n.r.), m-a întrebat dacă pot să iau legătura cu familia Becali şi i-am spus că pot să fac acest lucru, urmând ca eventuale pretenţii din partea acesteia să mi le spună ulterior. Fac precizarea că la această primă întâlnire cu judecătoarea, am întrebat-o dacă este sigură că poate să dea o soluţie de achitare în acest dosar, iar aceasta mi-a dat de înţeles că nu mai este aşa de sigură că poate da o soluţie de achitare în dosar", le-a spus procurorilor martorul citat.

A plusat cu 105 mii de euro

El mai spune că, la o perioadă de timp de la această primă întâlnire, întrucât se apropiau ultimele termene de judecată în dosarul Transferurilor, a mers din nou la judecătoare acasă, împrejurare în care aceasta i-ar fi spus să ia legătura cu familia Becali şi să le transmită că este destul de greu să dea o soluţie de achitare şi că mai doreşte pentru acest lucru încă 105.000 euro.

"Am întrebat-o de ce doreşte fix această sumă, iar aceasta mi-a spus că trebuie să dea măcar 5.000 euro din aceştia judecătoarei Costache Antonela, preşedinta Secţiei a II-a Penale la acel moment. Ulterior, din discuţiile avute cu judecătoarea Terceanu Geanina, a înţeles de la aceasta că se înţelesese cu judecătoarea Costache Antonela să îi dea, de fapt, jumătate din sumele pe care urma să le primească de la persoanele implicate în dosar", a mai spus martorul. El mai spune că, tot din discuţiile purtate cu Terceanu, ştie că, după ce aceasta a primit cei 105.000 de euro, i-a dat Antonelei Costache 5.000 de euro.

Arestați din nou

Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA care o acuză pe judecătoare că a luat mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor. Fosta judecătoare Antonela Costache a fost trimisă în judecată, alături de colega ei de la Tribunalul Bucureşti Viorica Dinu, pe 5 iulie 2013, de procurorii DNA, pentru luare de mită în vederea pronunţării unor soluţii favorabile.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu (care a purtat numele Nuţu în perioada 8 martie 2011 – 09 aprilie 2013), avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucureşti, soţia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Răducanu, şi soţul acesteia, Bogdan Marian Bobocel.

Alături de aceştia sunt judecaţi Sorin Vasilescu şi Iulia Neamţu, grefieri la Tribunalul Bucureşti, Angela Cîrlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dăncuţă, Nicolae Petrişor, fost Duduianu, zis "Cristofor", Ştefan Mincă, zis "Rosovelt", Laurenţiu George Dinu, zis "Gore", Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu, Dragoş Pandele şi Silviu Constantin Amza, Bogdan Petrică Bagoli şi Dragoş Dumitrescu. Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA care o acuză pe judecătoare că a luat mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor. Decizia poate fi contestată la Înalta Curte.