Fără să fi făcut stagiul militar, Danilescu a fost avansată în grad de colonel, ofiţer activ. Din octombrie anul trecut până în luna mai 2012, Dorina Danielescu a ocupat funcţia de şef al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Pe 5 iunie, CSM stabilise încetarea detaşării procuroarei Dorina Danielescu la ANRP, din cadrul Ministerului Finanţelor.
Detaşare…politică
După decizia din 5 iunie, Danielescu ar fi trebuit să-şi reia activitatea la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, însă în 7 iunie, la solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, procurorarea a fost detaşată, pentru trei ani, ca şef birou în MApN. O zi mai târziu, procuroarea Danilescu ocupă funcţia de consilier personal al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu.
Baletul ofiţeresei Danielescu
Pe 13 iulie, MApN a solicitat CSM încetarea detaşării de la Ministerul Apărării a Dorinei Danielescu pentru a fi transferată în cadrul structurilor militare ale Ministerului Public, iar apoi detaşată tot în cadrul ministerului. Danielescu urmează a fi „unsă” şef de serviciu în MApN. În acest sens, CSM urmează să analizeze solicitarea de transfer a procuroarei Danielescu. Cel mai probabil, Danielescu urmăreştre acest transfer pentru a încasa un salariu de procuror militar, adică un venit net superior în comparaţie cu cel al celorlalţi magistraţi.