Evenimentul Zilei > Actualitate > „Dor de mare”. Amenzi record la cel mai mare festival de muzică electronică de pe litoral
„Dor de mare”. Amenzi record la cel mai mare festival de muzică electronică de pe litoral

„Dor de mare”. Amenzi record la cel mai mare festival de muzică electronică de pe litoral

Prima zi a festivalului de muzică electronică „Dor de mare”, organizat în nordul stațiunii Mamaia, s-a finalizat cu sancțiuni de peste 30.000 de lei aplicate de echipele de control, care au supravegheat îndeaproape evenimentul muzical.

Organizatorul obținuse aprobarea autorităților locale să primească un număr maxim de 500 de persoane în fiecare din cele două sectoare amenajate, îngrădite, de pe plaja dinspre Năvodari. Evenimentul încearcă să reediteze, la scară mult mai mică, vechiul festival Sunwaves însă cu respectarea restricțiilor impuse de actuala criză creată de apariția noului coronavirus. Locația a fost verificată, înainte, de către polițiști și reprezentanți DSP precum și alte instituții de control.

Organizatorii vânduseră, seara trecută, în jur de 300 de abonamente, însă numărul tinerilor care trecuseră de filtrele de la intrare, puțin după miezul noptii, era unul foarte mic. Chiar și așa, se pare că măsurile impuse de autorități nu au fost respectate de organizatori sau de către petrecăreți, având în vedere că mai multe instituții de control au aplicat sancțiuni dure.

Purtătorul de  cuvânt al IPJ Constanța, Andrea Iliescu, spune că noaptea trecută „polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate au efectuat controale la locul manifestației, ocazie cu care s-a constatat faptul că normele legale de protecție sanitară nu sunt respectate, la eveniment participând aproximativ 300 de persoane.

În fapt, au fost constatate nereguli, în sensul că nu erau respectate măsurile sociale instituite în situații epidemiologice, iar reprezentantul societății a fost sancționat cu 30.000 de lei. Totodată, întrucât la eveniment se difuza muzică la volum mult prea ridicat, organizatorul a fost amendat cu 1.500 de lei.

Reprezentanții ISU Dobrogea au constatat că nu sunt asigurate în totalitate elementele incombustibile din alcătuirea scenei, sens în care, societății comerciale i-au fost aplicate două sancțiuni contravenționale de câte 2.500 de lei, iar pentru alte abateri la normele de prevenire a incendiilor au fost aplicate patru avertismente.

„Polițiștii, jandarmii, pompierii și reprezentanții celorlalte structuri de control vor monitoriza desfășurarea activității, în vederea luării măsurilor legale care se impun în situația nerespectării normelor legale în vigoare”, avertizează IPJ Constanța. Mini-festivalul de muzică electronică a început vineri seara și continuă până duminică, inclusiv.

 

 

 

.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: