Donald Trump nu renunță. A promis că va ajuta Partidul Republican să câștige locuri în Congres, în 2022

Donald Trump nu renunță. A promis că va ajuta Partidul Republican să câștige locuri în Congres, în 2022 Sursa: Arhiva EVZ

Fostul președinte american, Donald Trump, este recunoscut pentru tenacitatea lui. El a promis că va ajuta Partidul Republican să câştige locuri în Congres la alegerile din 2022. În textul intervenţiei pregătite, Donald Trump a încercat să se poziţioneze ca persoană cu influenţă printre republicani.

Fostul preşedinte Donald Trump a promis că va ajuta Partidul Republican să câştige locuri în Congres la alegerile din 2022. El i-a atacat pe liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell, şi pe fostul vicepreşedinte, Mike Pence, la o retragere a donatorilor desfăşurată sâmbătă la Mar-a-Lago, în Florida, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Donald Trump nemulțumit de faptul că a părăsit Casa Albă

În cadrul unei cine desfăşurate la clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, pentru donatorii din Comitetul Naţional Republican, Donald Trump a precizat că este încă iritat de incapacitatea sa de a rămâne la Casa Albă.

Donald Trump a spus că a vorbit recent cu Pence şi i-a comunicat că este în continuare dezamăgit de el. Despre senatorul Mitch McConnell a afirmat că este un "pui de căţea", mai relatează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În textul intervenţiei pregătite, Donald Trump a încercat să se poziţioneze ca persoană cu influenţă printre republicani. El a spus că vrea să vorbească "despre viitorul Partidului Republican şi despre ceea ce noi trebuie să facem pentru a-i înscrie pe candidaţii noştri pe un traseu care să se îndrepte spre victorie".

Donald Trump - încrezător că Partidul Republican va prelua Camera Reprezentanților în anul 2022

"Sunt în faţa voastră în această seară plin de încredere că, în 2022, vom prelua Camera (Reprezentanţilor) şi vom revendica Senatul. Şi apoi, în 2024, un candidat republican va câştiga Casa Albă"', a afirmat Donald Trump.

Fostul președinte american a mai spus că orice discuţie despre propriile sale planuri - Constituţia îi dă dreptul să candideze pentru un nou mandat de patru ani - ar trebui să aştepte până după alegerile din noiembrie 2022.

Mai mulţi republicani iau în considerare posibilitatea de a candida pentru nominalizarea din partea partidului în scrutinul prezidenţial din 2024, cum ar fi fostul secretar de stat, Mike Pompeo, sau guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Critici la adresa lui Joe Biden

Donald Trump şi-a presărat intervenţia cu atacuri la adresa preşedintelui democrat Joe Biden. El a declarat că "Partidul Republican va reuşi şi va creşte în viitor prin acceptarea destinului său de campion al americanilor din clasa muncitoare".

Rolul activ al republicanului Donald Trump în politica de partid, în pofida pierderii alegerilor prezidenţiale din 2020, constitue o abordare diferită de cea a altor foşti preşedinţi. Majoritatea au avut tendinţa de a se retrage din lumina reflectoarelor după ce au părăsit Casa Albă.