Evenimentul Zilei > International > Dominique Strauss-Kahn şi Tristane Banon, faţă în faţă la poliţie. DSK a refuzat să îşi ceară scuze
Dominique Strauss-Kahn şi Tristane Banon, faţă în faţă la poliţie. DSK a refuzat să îşi ceară scuze

Dominique Strauss-Kahn şi Tristane Banon, faţă în faţă la poliţie. DSK a refuzat să îşi ceară scuze

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi acuzatoarea sa din Franţa, jurnalista şi scriitoarea Tristane Banon, s-au aflat, azi-dimineaţă, faţă-n-faţă în sediul din Paris al Brigăzii antidelincvenţă, pentru o confruntare, relatează Le Figaro. Întrebat de ziarişti, după confruntare, dacă clientul său a încercat să se scuze în faţa presupusei sale victime, avocatul lui Strauss-Kahn a afirmat că acesta "nu avea niciun motiv să îşi ceară scuze".

UPDATE 13.35 Confruntarea a durat două ore, iar cei doi şi-au menţinut variantele asupra celor întâmplate, relatează „Le Figaro”, citîndu-l pe avocatul lui DSK.
În jurul orei locale 11.35, fostul director al FMI a ieşit zâmbind din sediul Brigăzii Anti-delicvenţă, a urcat în maşină şi a plecat rapid, fără a a face vreun comentariu presei. La câteva minute a plecat şi Tristane Banon.
Întrebat de ziarişti dacă clientul său a încercat să se scuze în faţa presupusei sale victime, avocatul lui Strauss-Kahn a afirmat că acesta „nu avea niciun motiv să îşi ceară scuze”.
Confruntarea mult-aşteptată de Tristane Banon cu omul pe care-l acuză de tentativă de viol a început azi-dimineaţă. Fostul ministru şi şef al FMI s-a întors special din Marakesh pentru această audiere. Cei doi nu au fost, însă, în ipostaza de a se adresa direct unul altuia, ei fiind rugaţi să răspundă, pe rând, la întrebările anchetatorilor, care vor să descopere, prin acest "exerciţiu", zonele incerte din dosar.
Pentru că este vorba despre un personaj celebru, şefii din poliţie au fost prezenţi la audieri – Catherine Perez, şefa brigăzii, Noel Robin, superior ierarhic, de la conducerea direcţiei poliţiei judiciare şi un anchetator care lucrează la acest dosar de trei luni.
Declaraţii contradictorii
Depoziţiile celor doi rămîn diametral opuse. În timp ce Tristane Banon a depus o mărturie în care vorbeşte despre o bătaie, la pământ, şi o tentativă de viol din care a reuşit să scape profitând de un moment de neatenţie al agresorului, Strauss-Kahn nu recunoaşte decât că i-a făcut femeii câteva avansuri, la care ar fi renunţat repede după ce a fost refuzat, fără a apela la violenţă.
Avocaţii femeii au subliniat, totuşi, mai multe contradicţii. Cea mai importantă dintre acestea a fost cea referitoare la versiunea pe care susţinea până acum DSK, potrivit căreia întrevederea lor, din 2003, a fost "perfect normală", iar acum recunoaşte că a vrut s-o sărute pe Banon. "Aceasta este o convobrire normală?", l-a ironizat avocatul David Koubbi pe Strauss-Kahn.
Tânăra a subliniat în această dimineaţă că interviul a avut loc într-o garsonieră, şi, în timp ce fostul director al FMI spune că nu o cunoscuse anterior pe jurnalistă, aceasta, împreună cu o colegă, îl intervievase, deja, în anul 2000, pe fostul ministru al economiei.
Pe de altă parte, DSK a declarat că a acceptat să acorde interviul de dragul fiicei sale, Camille, deşi Brigitte Guillemette, fosta sa soţie şi mama Camillei, a explicat că cele două femei o cunoşteau foarte puţin pe Tristane.
Reclamanţii au notat şi declaraţiille divergente în ce priveşte rolul jucat de anturajul lui DSK înainte de publicarea biografiei sale, scrisă de ziaristul francez Michel Taubmann, apărută în luna mai şi actualizată în iulie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News