Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în sportul românesc. Celebru antrenor ucis de coronavirus
Doliu în sportul românesc. Celebru antrenor ucis de coronavirus

Doliu în sportul românesc. Celebru antrenor ucis de coronavirus

Antrenorul emerit Dumitru Artene, ucis de coronavirus la vârsta de 64 de ani.

Antrenorul emerit Dumitru Artene, de la Clubul Atletic din Roman, a murit răpus de coronavirus la vârsta de 64 de ani. El era numit „Părintele luptelor libere“ iar în urmă cu o săptămână, fiul său, Cătălin, făcea apel pentru găsirea unui donator de plasmă.

„Astă noapte inima tatălui meu a cedat“

Cătălin Artene a anunțat moartea tatălui său, comunicând că înmormântarea va avea loc miercuri.
„Astă noapte (7/8 septembrie -n.r.) la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ inima tatălui meu a cedat. În urmă cu două săptămîni era internat la această unitate sanitară cu diagnosticul de Covid. Corpul său nu a răspuns la tratamentul făcut şi a fost nevoie să fie internat pe Secţia ATI, unde a fost intubat.

Din acest moment prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat. S-a făcut apel la un donator de plasmă, dar nu a fost găsit ţinând cont că avea o grupă rară de sînge. A avut mici complicaţii din cauza unei bronşite. Pe certificatul său de deces scrie la cauza morţii: stop cardiac.

Înmormîntarea va avea loc miercuri, 9 septembrie, cînd îl vom duce, conform procedurilor în cazul deceselor provocate de noul coronavirus, direct la groapă“, a declarat Cătălin Artene.

Decesul antrenorului, deplâns de sportivii  antrenați de acesta

Decesul antrenorului Dumitru Artene a fost regretat de sportivii care au fost antrenați de acesta în ultimii 39 de ani de activitate, la clubul Clubul Atletic Roman.

„Nu pot să vorbesc la timpul trecut despre acest mare antrenor. Nu-mi găsesc cuvintele. M-a antrenat şi m-a sprijinit de cînd aveam 10 ani. A fost pentru mine nu doar antrenor, ci şi mamă şi tată. Ţineam legătura zilnic cu familia sa. A fost un om cu suflet mare pentru toţi sportivii săi.

Dacă România ar avea mulţi antrenori ca el, sportul de performanţă ar fi departe“, a mărturisit Mădălina Linguraru. Ea a câştigat medalia de aur la Jocurile Francofoniei din 2013, la Nisa şi medalia de bronz la aceeaşi competiţie în 2017, potrivit romaniatv.net.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: