Sora acestuia i-a transmis un mesaj în minutul 70 al meciului de la Iaşi şi îl anunţa că tatăl lor murise. La finalul jocului, arbitrul a aflat teribila veste şi a izbucnit în lacrimi.

Sebastian Colțescu este în prezent unul dintre cei mai buni arbitri români în activitate, dar cariera lui se putea termina prematur în 2008.

În acel an, cavalerul fluierului a încercat să se arunce de la fereastra apartamentului său din Craiova, iar acele imagini au făcut ocolul României.

Conform celor spuse la acea vreme de fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu, Colţescu era la a două tentativă de suicid.

Vecinii lui Coltescu din cartierul Petre Ispirescu au relatat cum arbitrul a ieșit pe geamul apartamentului de la etajul 3 și părea pregătit să sară.

„Lăsați-mă în pace, nu intrați!”, striga Colţescu celor care până la urmă au spart ușa și au intrat în locuința arbitrului.

Totul s-a terminat fără urmări şi Coltescu a revenit în casă fără să fie nevoie de intervenția vreunei persoane.

Iată ce spunea Crăciunescu, cel care i-a îndrumat cariera craioveanului: „Da, din păcate așa este, am aflat și eu azi-dimineață. Este cutremurător ce se întâmplă.

L-au adus alții în pragul disperării. Este victima unui sistem nenorocit din fotbalul românesc, care își alege câte un om și îl termină încet, dar sigur.

E unul dintre cei mai buni arbitri din ultimii ani. Eu, la vârsta lui, nu arbitram așa cum o face el. La meciul de la Mediaș l-au terminat.

Înainte cu o zi de acel meci, Coltescu ieșise din spital tot după o prostie de genul acesta, însă nu a spus nimic nimănui, tocmai pentru ca să arbitreze.

Dar după o chestie de genul ăsta nu ai cum să arbitrezi. Nu s-a conformat sistemului și a fost curățat.”

Arbitrul era în stare de suspendare după ce a fusese reținut de la delegări până la sfârșitul turului de către CCA, după greșelile comise în meciul Gaz Metan Mediaș-FC Brașov, scor 0-0, din etapă a V- a Ligii I, la 22 august.

Lui Coltescu i s-a reproșat că nu a acordat gazelor două lovituri de la 11 metri și nu a eliminat doi jucători brașoveni.

Ulterior, la ședința de analiză a arbitrajelor din primele șase etape ale Ligii I, Coltescu a afirmat că nu trebuia să arbitreze la Mediaș deoarece a avut niște probleme înaintea partidei.

„Nu am avut un început slab de sezon, dar este adevărat că am avut o prestație slabă la acel meci. Motivele le știm eu și CCA.

Îmi pare rău doar că nu m-am dat indisponibil înainte de acel meci, când am avut ceva probleme”, spunea Coltescu la 3 septembrie.

sursa: cancan.ro