Doi oameni l-au scos pe Florin Salam din anonimat. Cum a devenit dintr-un lăutar de duzină, visul petrecerilor interlopilor

Doi oameni l-au scos pe Florin Salam din anonimat. Cum a devenit dintr-un lăutar de duzină, visul petrecerilor interlopilor Florin Salam. Sursa foto: Arhiva EVZ

Necunoscut la începutul carierei, Florin Salam a fost luat sub aripa protectoare de Nuțu Cămătaru, care l-a angajat pentru a cânta la localul Calipso. Apoi, manelistul a dat lovitura alături de Costi Ioniță.

Florin Salam a devenit un personaj foarte popular în lumea manelelor și datorită a două personaje foarte cunoscute, care i-au influențat cariera. Florin Stoian pe numele adevărat, născut în 1979, cel care a devenit cunoscut sub numele unui produs alimentar a făcut carieră într-o zonă foarte aglomerată. În manele, locul în care mulți cântăreți de profil speră să dea lovitura.

Cum a dat Nuțu Cămătaru de Florin Salam la o nuntă

Provenit dintr-o familie fără posibilități financiare, Florin Salam a fost remarcat în timp ce cânta la o nuntă, de Nuțu Cămătaru. În acea perioadă, manelistul era cunoscut ca Florin Fermecătorul. Ulterior a devenit Salam. Și-a luat numele de la substantivul pace din limba arabă  - shalom. Pe care l-a adaptat în „salam”.

Iată cum l-a întâlnit Nuțu Cămătaru pe manelist, la o nuntă obscură, în București. Celebrul personaj din lumea interlopă a povestit întâmplarea în cartea lui Codin Maticiuc, „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am început să caut lăutari și maneliști să îi angajez. Pe Florin Salam l-am găsit la o nuntă de spoitori prin Apaca. Erau vreo 500 de țigani la nunta aia și spoitoresele erau în fuste și doar cu papuci, de lăsau în urmă un miros de picioare nespălate prin toată sala… Ți se-ntorcea stomacul pe dos.

sursa: captură Youtube

Cânta și Guță acolo, el era mai cunoscut pe vremea aia. Cânta unele de jale, cum le place spoitorilor. Lui Salam îi spunea Florin Fermecătoru pe atunci.

Mă uitam cum aruncă spoitorii ăia cu chifle în el când cântă și mi s-a făcut milă. M-am ridicat și i-am zis să vină cu mine. Guță m-a întrebat de ce nu-l iau și pe el.

Da nu era să le stric oamenilor nunta, să-i las fără muzică. L-am întrebat pe Florin al cui e și mi-a zis că al lu Gahoi Lăutaru”, afirma Nuțu Cămătaru.

„L-am luat să cânte la cârciumă și i-am făcut salariu de 5.000 de dolari”

„L-am luat pe Salam și ne-am dus la el acasă. Erau zece oameni care dormeau într-o cameră. Am luat-o și pe soția lui de acolo și i-am dat un apartament. Îți spun, e șmecher și acum apartamentul ăla, cu parchet în două culori și jacuzzi.

M-a întrebat dacă poate să-l treacă pe numele lu ta-su și l-am lăsat. L-am luat să cânte la cârciumă și i-am făcut salariu de 5.000 de dolari pe lună, de s-au ofticat ceilalți lăutari, că atât aveau și ei”, a povestit Nuțu Cămătaru. El deținea, la vremea respectivă, în urmă cu aproape 20 de ani, localul Calipso, iar Salam era unul dintre maneliștii care întrețineau atmosfera.

A dat lovitura alături de Costi Ioniță

Salam făcuse un mare salt profesional și financiar. Mai mult, se afla sub protecția lui Nuțu și Sile Cămătaru. Dar, mare lovitură avea să o dea datorită unui producător muzical. Costi Ioniță plecase din trupa Valahia, cu care înregistrase un succes impresionant la finalul anilor '90. Muzicianul a dat lovituri muzicale în zona manelelor. Mai întâi, cu Adrian Copilul Minune, în 2000, apoi, la jumătatea anilor 2000, cu Florin Salam. Care era necunoscut marelui public consumator al muzicii de acel gen. Asocierea cu Costi Ioniță i-a adus marele succes lui Salam.

sursa: captură Youtube

Care, a devenit, cu trecerea timpului, „cireașa de pe tort” la petrecerile interlopilor. Notorietatea a crescut, iar banii au început să curgă, manelistul devenind cel mai bine plătit muzician din această zonă.