Evenimentul Zilei > Justitie > Doi maghiari din Târgu Mureș au jucat rolul traficanților de arme vândute jurnaliștilor englezi. Propritarul jeepului care apare în filmare a fost dus la audieri
Doi maghiari din Târgu Mureș au jucat rolul traficanților de arme vândute jurnaliștilor englezi. Propritarul jeepului care apare în filmare a fost dus la audieri

Doi maghiari din Târgu Mureș au jucat rolul traficanților de arme vândute jurnaliștilor englezi. Propritarul jeepului care apare în filmare a fost dus la audieri

Evenimentul Zilei vă prezintă întreaga poveste a denigrării României, prin inventarea unei povești în care traficanții din țara noastră ar fi fost implicați într-o rețea de arme, care puteau ajunge la rețelele teroriste.

Întreaga afacere a fost pusă la cale de jurnaliștii englezi, ajutați de Aurelian Szanto, cetățean român de naționalitate maghiară.
Scena așa zisului trafic de arme s-a derulat în localitatea Jeica, județul Bistrița Năsăud. În cursul dimineții de miercuri, zece echipaje de poliție au luat la puricat satul dar și locuința lui Hunyadi Csaba, proprietarul Jeep-ului care apare în filmul așa zisului trafic de arme. Omul și-a recunoscut mașina la televizor dar de frică nu a anunțat autorităților.

Potrivit unor susrse de maximă încredere, Hunyadi a fost contactat de Levente Pantics din Târgu Mureș pentru a-i împrumuta pentru câteva ore împrejurimile satului Jeica. Cum mașina nu era înmatriculată, Hunyadi i-a atras atenția lui Pantics să nu se ducă decât pe câmp cu ea, pentru a nu fi prins de autorități. Hunyadi a fost dus la audieri la DIICOT București.

Rolul așa zișilor traficanți a fost jucat de frații Pantics Csaba (foto – bărbtul cu arma în mână) și Levente (foto – jos), ambii din Târgu Mureș. De altfel, arma de vânătoare Steyer, care apare în filmarea jurnaliștilor de la Sky News este a lui Csaba Pantic, amator de vânătoare.


Polițiștii caută să afle rolul jucat de Hunyadi Csaba, în toată această poveste. Oamenii legii au bănuieli că acesta a fost personajul care a furnizat echipamentul de tip militar celor doi așa zisi traficanți de arme.

 

Vom reveni cu alte amanunte interesante.