Jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean a terminat buimăcită antrenamentul de joi după-amiază. A dat-o peste cap rezultatul tragerii la sorţi.
S-a întors în campus vorbind la telefon cu un membru al familiei."Am avut ghinion la tragerea la sorţi", s-a văitat Daniela.
Cap de serie numărul 18, Dodean va da peste o ucraineancă în primul ei tur (al treilea al turneului, după ce pe primele le-a avut libere), iar al doilea adversar îi va fi cea mai bună jucătoare a lumii, chinezoaica Ding Ning.
Asta în vreme ce Eliza Samara a avut parte de o tragere mai bună, deşi este mai slab cotată la nivelul capilor de serie. Ghinionul a reuşit să scoată şi un gând pozitiv de la Dodean: "Dacă trec de numărul 1, nu mai pierd aurul! Cine să mă mai bată?".
Nu-i pronunţă numele adversarei, ştie doar că are ochii oblici şi este enervant de valoroasă. "Voi lupta până la ultima minge cu asiatica. Dar va fi greu, fiindcă am jucat de patru ori împotriva ei şi n-am bătut-o niciodată. Poate faptul că va debuta în concurs cu mine, iar eu voi avea deja un meci jucat, să fie un avantaj. Asiatica atacă, aşa că va trebui ca eu să mă apăr. Şi serveşte într-un fel incredibil… Stilul ei este unic în circuit, imposibil de descifrat. Îmi pare rău că, deşi sunt cap de serie numărul 18, am avut o tragere urâtă".
Până la concurs, Daniela Dodean nu doarme. Are spectacol gratis din partea vecinilor: "Vecinii neo-zeelandezi execută des dansul ăla al lor celebru (n.r. – haka). Ies mereu la geam să-l văd".
Elisabeta Samara are un culoar mai uşor spre fazele superioare
Citiţi şi:

  • Wimbledon se colorează în roz la JO 2012
  • JO 2012. Ivan Patzaichin: "Putem lua 8-10 medalii"
  • Ana Pascu, către Ana Maria Brânză: "Să se concentreze la pregătire!"
  • JO 2012. Mariana Bitang anunţă dezastrul gimnasticii: “Au fost compromise şansele la medaliile de aur”