Într-un mesaj intern între analiștii Stratfor, din 26 ianuarie anul trecut, vicepreședintele companiei de servicii secrete, Fred Burton, a răspuns unor informații apărute în presă privitoare la o anchetă a Statelor Unite avându-l în centru pe Assange.

"Avem un rechizitoriu secret în cazul WikiLeaks", a afirmat acesta, subliniind sensibilitatea informației obținută din surse guvernamentale prin precizări de genul "Vă rog protejați" și "Nu trebuie publicat".

Fred Burton este cunoscut drept un expert în securitate și antiterorism și un apropiat al serviciilor de informație americane și al agențiilor guvernamentale.

WikiLeaks a anunțat luni că va începe publicarea a peste cinci milioane de mesaje ale Stratfor.

Potrivit unui comunicat, e-mailurile, care datează din perioada iulie 2004-decembrie 2011, vor dezvălui folosirea de catre Stratfor a unor “rețele de informatori, structuri de dare de mită, tehnici de spălare de bani și metode psihologice”. ”Documentele arată cum lucrează o firmă privată de informații și cum vizează indivizi pentru clienții săi privați și guvernamentali”, susține WikiLeaks.

În acest moment, Julian Assange așteaptă decizia Curții Supreme din Marea Britanie la apelul său privind extrădarea în Suedia, pentru a răspunde în fața instanței unor acuzații de hărțuire sexuală.