DOCTOR EVZ: Cum trebuie preparată fasolea?

DOCTOR EVZ: Cum trebuie preparată fasolea?

Vă răspunde Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Adrian: Cum se prepară fasolea, mazărea sau lintea pentru a nu genera disconfort abdominal?

Fasolea, mazărea, soia, leguminoasele conţin zaharuri numite flatulente, care ne umflă. Pentru a le elimina este absolut necesar să le extragem prin ţinerea lor în apă câteva ore, după care apa se aruncă. Sau le fierbem susccesiv, de două-trei ori şi tot aruncăm apa. În felul acesta se extrag zaharurile.

După aceea, ele trebuie bine fierte pentru că, pe lângă zaharurile flatulente, leguminoasele au şi factori care blochează enzimele digestive şi ei se distrug prin temperatură.

Trimiteţi întrebările la doctorevz@evz.ro Telefon: 0741 830 707.

Ne puteți urmări și pe Google News