Dobrogea este izolată de restul ţării. Pe apă, pământ şi în aer, totul e blocat

Dobrogea este izolată de restul ţării. Pe apă, pământ şi în aer, totul e blocat

În Constanţa este furtună iar autorităţile anunţă că în următoarele 24 de ore vremea se va înrăutăţi. Nimeni nu trebuie să plece la drum în acest interval

Toate porturile maritime şi fluviale, inclusiv Canalul Dunăre-Marea Neagră şi Bara-Sulina, sunt închise încă de ieri după amiază din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse. Navele şi-au luat însă măsuri de siguranţă şi, până la această oră, nu s-au înregistrat incidente pe mare.

Sunt întrerupte legăturile cu restul ţării

Viscolul s-a înteţit în această dimineaţă şi există riscul de formare a sulurilor de zăpadă. DN22 Constanţa-Tulcea a fost închis, la fel şi DN22A Tulcea-Hârşova. De fapt, toate drumurile limitrofe Dobrogei sunt închise de aseară aşa că întreaga regiune este practic izolată de restul ţării. Şeful Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Claudiu Palaz, a recomandat conducătorilor auto să evite astăzi plecările din judeţ.

Şi pe drumurile judeţene din Constanţa au început să apară probleme, ninsoarea viscolită a format troiene mai ales în sudul judeţului. Utilajele de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri acţionează cu dificultate, au reuşit cu greu să deblocheze un microbuz cu pasageri lângă localitatea Dobromir.

Avertizare: nu plecaţi la drum în următoarele 24 de ore

RADJDP Constanţa informează că zonele cu risc ridicat de înzăpezire sunt Hârşova-Crucea-Saraiu, Băneasa, DJ228 (Poarta Albă –Nazarcea), DJ226(Lumina –Năvodari-Săcele-Sinoe) şi roagă populaţia să evite deplasările în următoarele 24 ore. Informaţii despre starea drumurilor judeţene din Constanţa se pot obţine la dispeceratul RADJDP tel 0241/693.523. Şase localităţi sunt fără curent electric iar Mihail Kogălniceanu şi Oituz, parţial, fără apă curentă. 17 şcoli au fost închise.

Din cauza drumurilor cu zăpadă viscolită şi a sulurilor create pe carosabil, 10 şcoli au fost închise. În oraşul Constanţa este furtună, vântul suflă cu aproape 80 km/oră şi a smuls mai mulţi copaci din rădăcini şi a distrus acoperişul unui bloc. Astăzi dimineaţă ,un pom răpus de vant a paralizat traficul pe bdul Tomis, chiar în centru oraşului. Carosabilul a fost degajat după 30 de minute de echipe ISU Dobrogea şi ale primăriei. Trenurile Intercity 581 şi 584 pe relaţia Bucureşti Nord-Constanţa şi retur sunt anulate. Oricum, la Lehliu este un tren deraiat şi circulaţia trenurilor este oprită.

Ne puteți urmări și pe Google News