Deși toți s-ar fi așteptat ca Gove să-l susțină pe Boris Johnson, acesta și-a revizuit poziția și a declarat că fostul său partener în campania Leave, Boris Johnson nu este potrivit pentru aceste roluri și nu va reuși să conducă o echipă pentru noua situație din Marea Britanie. 

În următoarele zile voi publica strategia mea pentru viitorul Marii Britanii și sper că voi putea să aduc prosperitate și unitate. Am susținut întotdeauna că nu vreau să fiu șeful guvernului, însă, evenimentele din ultimele zile m-au determinat să-mi regândesc poziția. Îi respect și îi admir pe toți ceilalți candidați. Inițial, mi-am dorit doar să construiesc o echipă capabilă alături de Boris Johnson, însă, am ajuns la concluzia că acesta nu poate fi liderul de care avem nevoie pentru a păși spre un nou început, citează BBC.

Acesta a mai adăugat că Marea Britanie se confruntă cu numeroase provocări, însă odată cu acestea vin și oportunități care vot ajuta statul să se rupă de trecut.

Candidaturile pentru conducerea partidului Conservator se mai pot depune până la orele prânzului, iar noul lider va fi anunțat pe 9 septembrie. 

Ministrul de Interne, Theresa May, care a susținut campania anti-Brexit și-a anunțat joi candidatura pentru șefia conservatorilor. Aceasta a declarat că misiunea sa va fi de a reuni Marea Britanie după divizarea provocată de votul referendumului. 

Pe lângă cei doi politicieni din cabinetul Cameron, ministrul Energiei, Andrea Leadsom și-a anunțat, de asemenea, intenția de a se înscrie în această cursă electorală, alături de fostul ministru al Apărării,  Liam Fox și ministrul Muncii,  Stephen Crabb.