Evenimentul Zilei > Actualitate > Divergențe între premierul Ungureanu și liderii Coaliției
Divergențe între premierul Ungureanu și liderii Coaliției

Divergențe între premierul Ungureanu și liderii Coaliției

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a plecat, azi, de la ședința coaliției acuzând presiunile reprezentanților partidelor de guvernământ pentru adoptarea unei hotărâri de guvern care viza alocarea de fonduri pentru localități. Premierul a mai cerut o săptămână de răgaz pentru emiterea unei hotărâri de guvern.

Potrivit unor surse din Coaliție, Ungureanu le-a spus că mai are nevoie de o săptămână pentru a pregăti hotărârea de guvern. Insistențele acelor reprezentanți ai Coaliției, care au fluturat amenințarea că inițiativele guvernului nu vor mai fi votate în parlament l-au iritat pe primul-ministru. Acesta a acuzat presiunile politice și a plecat cerându-le miniștrilor de Justiție și de Finanțe să îl însoțească.
"Nu mai discut în contextul acesta. Faceţi presiuni prea mari", ar fi spus Ungureanu, potrivit unor surse citate de mediafax.ro.
"Surse" de la PSD
Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a susținut însă că nu a fost nicio tensiune în şedinţa Coaliţiei și  că toţi participanţii au plecat atunci când s-a încheiat şedinţa.

Întrebată la finalul ședinței BPN al PDL dacă premierul Ungureanu a părăsit şedinţa Coaliţiei înainte de terminarea acesteia, Elena Udrea a răspuns: "Nu, am plecat cu toţii când s-a terminat şedinţa, în jur de ora 11.00. Deci, nu există, cred că asta e pe surse de la PSD".
La rândul său, secretarul  general al PDL, Ioan Oltean, a calificat drept "falsuri" afirmaţiile potrivit cărora şedinţa Coaliţiei ar fi fost una tensionată. "Eu nu am fost dimineaţă în şedinţa Coaliţiei, însă nu cred că au fost tensiuni. Întotdeauna membrii Coaliţiei au lucrat într-o armonie perfectă cu premierul Ungureanu. Zvonurile care circulă astăzi sunt falsuri obişnuite, de altfel, în mass-media românească. Vă asigur că nu există, nu a fost nicio tensiune între premier, pe de o parte, şi membrii Coaliţiei, pe de altă parte", a declarat Oltean
Minoritățile, germenele conflictului?
Potrivit însă unor surse udemeriste, toți reprezentanții coaliției ar fi cerut premierului să grăbească adoptarea respectivei hotărâri de guvern. "Un guvern înseamnă o guvernare de elemente convergente. Dacă acel guvern pare să nu " acționeze în conformitate cu direcția trasată cei care suțin Guvernul se  gândesc dacă să mai susțină sau nu actualul executiv", a declarat pentru EVZ, deputatul UDMR, Marton Arpad.
Conform surselor citate de EVZ, punctul culminant al discuțiilor l-a constituit intervenția unui reprezentant al grupului minorităților care în momentul în care Ungureanu a cerut un nou respiro i-a spus acestuia că și parlamentarii își vor putea permite să nu gireze cu votul lor unele legi ale guvernului în plenul legislativului.
Aflat deja pe picior pe plecare, Ungureanu s-a ridicat nervos de al ședința coaliției, cerând colegilor de la Justiție și Finanțe să-l însoțească.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: