Evenimentul Zilei > Actualitate > Dispozitiv de furat bani, montat la bancomat
Dispozitiv de furat bani, montat la bancomat

Dispozitiv de furat bani, montat la bancomat

Nu este prima oară când un român încearcă să scoată bani de la un bancomat şi nu primeşte suma solicitată. În cele mai multe cazuri, oamenii cred că vina aparţine băncii sau este defect aparatul. Pe acest lucru au mizat şi doi hoţi care montaseră pe un ATM din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara, un "arici", dispozitiv care blochează banii în interior.

Poliţiştii au fost sesizaţi, vineri, de un bărbat din Vulcan care a încercat să extragă de pe cardul personal, suma de 200 de lei, de la un ATM din municipiu, însă bancomatul nu a eliberat suma. Omul a avut inspiraţia să stea în faţa bancomatului şi să cheme poliţia. Altfel, susţin oamenii legii, cei care montaseră dispozitivul de furt puteau pune mâna pe bani.
În urma cercetării la faţa locului de către poliţişti, efectuată în prezenţa unui reprezentant al unităţii bancare care deţine bancomatul, s-a stabilit că motivul neeliberării sumei solicitate a fost instalarea frauduloasă a unui dispozitiv pe uşa de tract a ATM-ului, ce avea rolul de a bloca banii în bancomat. De acolo, bancnotele urmau să fie extrase de cei care montaseră dispozitivul. În fanta de eliberare a soldului, poliţiştii şi reprezentanţii băncii au găsit două bancnote de 200 lei, care au fost ridicate, totodată fiind ridicat şi  dispozitivul artizanal.
Poliţiştii din Vulcan au reuşit, la scurt timp, reţinerea în trafic, la ieşirea din municipiu, a două persoane, suspectate de comiterea faptei. Cei doi, Carol F., de 41 ani şi Daniela F., de 21 ani, ambii din  Petroşani, mergeau către Petroşani cu un autoturism.  Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Cei doi sunt cercetaţi pentru  tentativă de furt calificat, poliţiştii urmând să stabilească dacă au mai comis şi alte fapte.
Poliţiştii le recomandă celor care înregistrează incidente privind eliberarea unor sume de bani de la ATM să sesizeze de urgenţă poliţia la numărul unic 112 şi să nu părăsească zona până la sosirea poliţiştilor şi a lucrătorilor bancari.  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: