Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă! Dispariția din Marea Neagră care a mobilizat Forțele Navale. Misiune de căutare masivă
Alertă! Dispariția din Marea Neagră care a mobilizat Forțele Navale. Misiune de căutare masivă

Alertă! Dispariția din Marea Neagră care a mobilizat Forțele Navale. Misiune de căutare masivă

Un elicopter al Forţelor Navale și o corvetă au inițiat căutarea unei ambarcațiuni de pescuit, în care se aflau 3 persoane și care a fost dată dispărută în Marea Neagră.

O misiune de căutare şi salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în 6 martie, a fost demarată de către Forțele Navale, se arată într-un comunicat.  

"În urmă cu câteva minute, Elicopterul Puma Naval 141 și corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian” (Cvt-264) au încheiat o misiune de căutare și salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în ziua de 6 martie, care se aflau la bordul unei ambarcațiuni pescărești. Intervenția a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acțiunilor de căutare și salvare de vieți omenești pe mare din cadrul Autorității Navale Române", este mesajul Forţelor Navale Române postat pe Facebook.

„Suplimentar, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat corvetei Contraamiral Eustaţiu Sebastian (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exerciţiu multinaţional, să se alăture operaţiunilor de căutare-salvare, cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Tuzla şi Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României. După încheierea misiunii, nava militară a acostat la Mangalia în jurul orei 17.00”, se mai arată în comunicat.