„Nimeni nu este suspect, nimeni nu este la izolare, nimeni nu este bolnav. Singurul caz este cel al Florinelei Georgescu. Sunt foarte deschisă și corectă. În momentul în care a fost testată pozitiv, colega noastră avea deja o săptămână de când nu mai venise la muncă”, a declarat pentru libertatea.ro directorul general al ANM Elena Mateescu.

În ultimele 24 de ore, încă 303 cazuri de infectare au fost confirmate în România, astfel că numărul bolnavilor a ajuns la 11.339, iar cel al deceselor, la 631, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.
Alte 23.012 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 143.834 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 490 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, polițiștii și jandarmii au dat amenzi în valoare de 10.239.120 de lei.
Date fiind aceste date, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a avertizat, aseară, la România TV, că relaxarea restricţiilor, prevăzută pentru 15 mai, ar putea fi amânată dacă la acea dată România nu va fi pe panta descendentă a cazurilor zilnice de infectare cu coronavirus.
Potrivit romaniatv.net, Nelu Tătaru este totuși optimist şi speră că România va ajunge la 15 mai pe o pantă descendentă a cazurilor zilnice de infectare cu coronavirus dacă oamenii vor respecta regulile.
„Trebuie să evaluăm situaţia de la o zi la alta, suntem încă pe panta ascendentă a cazurilor zilnice. Au scăzut cazurile de la terapie intensivă, dar avem nevoie de 7-10 zile să vedem dacă rămânem cu număr constant, apoi de încă două săptămâni să vedem dacă scădem cu numărul infectaţilor şi chiar cu numărul de decese”, a declarat Nelu Tătaru la emisiunea „Punctul culminant|.
„Există acest risc ca 15 mai, dacă nu vom fi pe o pantă descendentă a cazurilor, să rămână o promisiune!”.