Lotul echipei de fotbal Dinamo se reuneste in aceasta dimineata, la stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, in vederea reluarii pregatirilor pentru sezonul competitional 2007/2008. Pe „cainii rosii” ii asteapta o toamna de foc. Campioana din Liga I forteaza patrunderea, in premiera, in grupele Ligii Campionilor. Pentru a-si indeplini visul, formatia „ros-albilor” are de trecut hopul reprezentat de ultimul tur preliminar.

Daca nu va reusi sa intre in grupe, urmatorul tel este finala Cupei UEFA (echipele eliminate in turul trei preliminar continua cursa in cea de-a doua intrecere continentala intercluburi). Acest obiectiv nu este stipulat in contractul antrenorului Mircea Rednic, dar i-ar fi fost comunicat verbal tehnicianului intr-una dintre discutiile purtate cu directorul executiv Cristi Borcea.

Dinu i-a dat de gol

La o intalnire cu cativa prieteni din lumea fotbalului, Cornel Dinu, administrator-delegat la Dinamo, a dezvaluit un dialog purtat intre Cristi Borcea si Mircea Rednic. „Ai lot mai bun decat avea Steaua acum doi ani. Daca Steaua a ajuns atunci in semifinalele Cupei UEFA, tu trebuie sa joci acum finala! Gata, asta e obiectivul, daca nu ne calificam in grupele Ligii!”, i-ar fi spus Borcea lui Rednic, cu vocea celui care parca tocmai a descoperit ceva nou.

„Ne dorim sa intram in Liga. E clar ca vrem sa ajungem cat mai sus si in Cupa UEFA, care nu e o competitie oarecare. Aici se obtin puncte pentru tara si iti faci un nume pe plan international”, ne-a declarat ieri Vasile Turcu, unul dintre actionari.

 „Spionul” Oneto ramane in „solda” lui Becali

Dinamo nu va intrerupe contractul cu Marco Oneto, desi antrenorul Mircea Rednic a cerut conducerii sa nu pastreze la echipa pe niciunul dintre colaboratorii lui Ioan Andone. Desi a fost indepartat de mai multe ori, preparatorul fizic italian a fost readus de fiecare data la Dinamo, ultima oara de catre Ioan Becali, pe vremea cand acesta era presedinte executiv.

Se spune ca „Giovani” este cel care ii plateste, de fapt, salariul lui Oneto, avand un motiv intemeiat s-o faca! „Oneto e „spionul” lui Ioan Becali, iar Rednic stie bine acest lucru. Italianul ii spune lui Becali tot ceea ce se intampla la echipa”, sustin surse din sanul gruparii „ros-albe”.

Oneto a fost initial protejatul lui Vladimir Cohn, dar acesta a renuntat recent la calitatea de actionar. „Ioan Becali nu se va mai intoarce niciodata la Dinamo. Nici daca-i dai salariu de doua milioane de euro nu mai revine”, a precizat ieri actionarul Vasile Turcu