Evenimentul Zilei > Sport > Dinamo – Rapid, finala care s-a mutat în „sferturi”
Dinamo – Rapid, finala care s-a mutat în „sferturi”

Dinamo – Rapid, finala care s-a mutat în „sferturi”

Şocul sferturilor de finală ale Cupei României la fotbal, a căror tragere la sorți a avut loc ieri, îl constituie duelul dintre Dinamo şi Rapid, meci programat pe 15 aprilie, la doar 11 zile după confruntarea din campionat.

CFR Cluj, deţinătoarea trofeului, va da piept cu Pandurii Târgu-Jiu, iar într-o partidă care se anunţă foarte echilibrată se întâlnesc Unirea Urziceni şi FC Vaslui.

Cea mai norocoasă echipă a fost ieri FC Timişoara, care va întâlni Gloria Bistriţa. După ce a aflat numele adversarului, Gheorghe Chivorchian a explodat: „Cupa va ajunge la Timişoara!”. Jean Pădureanu nu uită însă că, sub domnia sa, Gloria a câştigat o Cupă în 1994, şi îi avertizează pe bănăţeni: „Ne gândim să trecem de FC Timişoara şi poate ajungem şi noi în finală”.
 
„Așa a vrut Doamne-Doamne”

Meciurile din „sferturi” se vor desfăşura într-o singură manşă, miercuri, 15 aprilie, pe terenuri neutre. Tragerea la sorţi i-a găsit pe dinamovişti la antrenament. „E, practic, finala Cupei. Dacă aşa a vrut Doamne-Doamne, jucăm. Pe mine mă interesează şi Cupa, pentru că este un trofeu pe care nu l-am cucerit niciodată ca antrenor al lui Dinamo”, ne-a mărturisit Mircea Rednic.

Antrenorul „roş-albilor” spune că nu poate fi vorba de ghinion la tragerea la sorţi. „Acum doi ani, când am căzut ca Pandurii, iar gorjenii declarau că vin cu echipa a doua, toată lumea spunea că am avut noroc. Şi am fost eliminaţi”, îşi aminteşte Rednic.
 
PROGRAM

Sferturi de finală

Unirea Urziceni – FC Vaslui

CFR Cluj – Pandurii Tg.-Jiu

FC Timişoara – Gloria Bistriţa

Dinamo – Rapid

Partidele se dispută pe teren neutru, într-o singură manșă, pe 15 aprilie