Dinamo cunoaşte Gloria la Buzău

Dinamo cunoaşte Gloria la Buzău

Liderul Ligii I a câştigat detaşat pe terenul „lanternei roşii” şi a reuşit să mai detensioneze atmosfera după remizele cu Gaz Metan şi CS Otopeni.

Dinamo a câştigat aseară meciul din deplasare, cu Gloria Buzău, mai uşor decât se aştepta, scor 3-1. Toţi cei trei jucători cu profil ofensiv introduşi de Mircea Rednic în primul „11”, Dănciulescu, Niculescu şi Niculae, au reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Prin această victorie, Dinamo se distanţează la patru puncte de poziţia secundă. Întâlnirea s-a terminat devreme, în minutul 12, când Niculescu a transformat un penalty scos tot de el. 

Constantin Cârstea, antrenorul gazdelor, a abordat partida aşa cum o făcea pe vremuri, la Gloria Bistriţa: şi-a aşezat echipa muncitoreşte, în propria jumătate, cu libero - Alin Raţiu. Acest post nu mai e demult folosit în fotbalul actual, însă „CFR”-ul a rămas fidel schemelor învechite. Turcu, apărat cu gaze lacrimogene 

Buzoienii au aşteptat cu foame de fotbal meciul contra celor de la Dinamo, venind la stadion în număr mare, în frunte cu primarul Constantin Boşcodeală. Cu două ore şi jumătate înainte de startul jocului, 30 de fani buzoieni, sosiţi din satele învecinate, aşteptau, cu biletul în mână, să se dea drumul la porţi. Pe afară au rămas 10.000 de oameni. „Cererea de bilete a fost mult peste capacitatea stadionului”, susţin oficialii din Crâng. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Vasile Turcu a ajuns la stadion cu patru minute înainte de startul jocului, după ce maşina în care se afla a fost blocată de buzoieni la porţile arenei. În drum spre tribună, Turcu a fost înjurat, iar pentru a-i îndepărta pe agitatori, forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene! LIGA I

GLORIA BUZĂU – DINAMO .......1-3 Marcatori: Mansour (90) / Cl. Niculescu (12 - penalty), M. Niculae (30), Dănciulescu (57)

BUZĂU: Mincă 4 - Cojocnean 5 (55, Dias 4), Mera 4, Raţiu 5, Vlaicu 4, Fl. Sandu 5 - I. Matei 4, Moreira 4 (46, Ademar 4), Sanchez 5, Axente 4 (78, Tafer) - Mansour 5. Antrenor: Constantin Cârstea DINAMO: Lobonţ 6 - Scarlatache 5, Tamaş 5, Moţi 6 (69, L. Goian 4), Izvoranu 5 - Torje 5, N’Doye 7 (63, Boştină 5), Ad. Cristea 6 - Dănciulescu 7 - Cl. Niculescu 7 (35, Malick 6), M. Niculae 7. Antrenor: Mircea Rednic Stadion: „Gloria” - Buzău; Spectatori: 15.000; Arbitri: O. Haţegan 6 - A. Oniţa 6, Fl. Buzărnescu 6 

PROBLEME MEDICALE   Viorel Ion, la un pas de moarte Viorel Ion, fost jucător şi antrenor la Gloria Buzău, a fost, săptămâna trecută, la un pas de moarte. „Vioară” a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti, unde a suferit o operaţie de apendicită. „A fost nasol rău, am dat-o în peritonită! Bine că am scăpat cu viaţă. Acum sunt la Galaţi, nu mă mişc din pat şi urmez un program de recuperare”, răsufla uşurat, ieri, buzoianul.

Recent, Viorel Ion (care are şi o selecţie la echipa naţională, în mandatul lui Anghel Iordănescu) a câştigat competiţia cu Gigi Becali, patronul Stelei, cel care a intenţionat să cumpere parcul Crâng, o marcă a oraşului Buzău, pentru a-l transforma în cartier de vile. Profitând de notorietatea pe care o are în localitate, Viorel Ion a obţinut un mandat de a construi lângă stadionul „Gloria” un complex ultramodern, dotat cu teren artificial de fotbal, restaurante şi cabinete de recuperare. Complexul este deja ridicat şi a devenit peste noapte locul de fiţe unde se strâng buzoienii cu dare de mână.