Dictatorul îi pune să lucreze un sfert de oră în plus. Cele mai comice revendicări vin din Portul Constanţa

Dictatorul îi pune să lucreze un sfert de oră în plus. Cele mai comice revendicări vin din Portul Constanţa

Sindicatul Administraţiei Porturilor Maritime cere demisia lui Aurelian Popa, numit în urmă cu un an, pentru că a impus reguli drastice la serviciu

Peste 200 de angajaţi ai Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa protestează în faţa sediului unităţii, cerând demisia managerului general, pe care îl acuză de practici dictatoriale.

Liderul sindical al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare Petre Costel spune că portuarii protestează de mai bine de două săptămâni, însă astăzi are loc şedinţa AGA „şi nu plecăm de aici până când nu-l vor demite pe managerul Aurelian Popa”.

De la numirea în funcţie, în urmă cu un an, managerul nu s-ar fi întâlnit niciodată cu sindicatul Companiei, „a emis regulament de ordine interioară fără consultarea sindicatului, refuză dialogul social promovat de premierul Răzvam Ungureanu, a impus program de lucru de la 9 la 17,15 când guvernul recomandă program de la 8 la 16,00, ne fracţionează concediile de odihnă, ne ia banii de concedii medicale şi, mai nou, pentru a veni la serviciu în port, la locul nostru de muncă, ne percepe  o taxă de intrare în vaoare de 200 lei anual”.

Directorul general Aurelian Popa a refuzat să discute cu presa. Nici noul ministru al Transporturilor nu a răspuns solicitării scrise a sindicatului aşa că liderii ameninţă cu greva generala şi paralizarea activităţii portuare. Protestele sunt autorizate până în data de 31 martie.

Ne puteți urmări și pe Google News