DEZBATERE EVZ. Cine răspunde la butonul 3 de pe telefonul negru din biroul preşedintelui Traian Băsescu?

DEZBATERE EVZ. Cine răspunde la butonul 3 de pe telefonul negru din biroul preşedintelui Traian Băsescu?

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, i-a recomandat aseară, într-o nouă declaraţie de presă, preşedintelui interimar, Crin Antonescu, să folosească telefonul negru din biroul său de la Palatul Cotroceni, să apese al treilea buton pentru a-i răspunde "un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României".

"Am înţeles că domnul preşedinte interimar al republicii a făcut un apel la mine legat de denigrarea ţării în străinătate. Este evident că a rămas la nivelul unui bârfitor (...) Dacă vrea să ştie de ce sunt atât de puternice reacţiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri a ţării, îi fac o recomandare: în stânga biroului sunt trei telefoane mari, este unul negru cu 12 butoane, trebuie să apese al treilea buton şi îi va răspunde un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României şi mă tem că primele nume vor fi Crin Antonescu şi Victor Ponta", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă, la sediul de campanie.

Întrebat de jurnalişti cine este acel om, dacă este de la Bruxelles sau dintr-o altă capitală europeană, Băsescu a spus că este vorba despre un om dintr-o instituţie a statului român, care are atribuţia să furnizeze informaţie corectă despre situaţia politică.

"Nu are relevanţă, nu sunt capitale, sunt instituţii ale statului român, care dau informaţia corectă despre situaţia politică, dacă tu eşti capabil să o analizezi (...). Sunt oameni care ştiu că, dacă mint, rămân fără cap, pentru că îl împing pe preşedinte spre decizii greşite", a spus Băsescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat de ce îl instruieşte abia acum pe Crin Antonescu cum să folosească telefoanele din biroul prezidenţial, Băsescu a precizat că i-a spus preşedintelui interimar "cum e cu butoanele" încă de luni, de când s-a făcut predarea funcţiei la Palatul Cotroceni. "Acum i-am amintit butonul. I-am spus când am plecat cum e cu butoanele", a mai spus preşedintele suspendat.

Antonescu: "Nu sunt curios cine e pe butonul 3"

În replică la sfatul lui Traian Băsescu, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că nu este curios cine ar răspunde dacă ar apăsa butonul 3 al telefonului din biroul de la Palatul Cotroceni.

"Nu sunt curios, butonul 3 ... doar dacă răspunde Dumnezeu, ceea ce mă îndoiesc, nu de existenţa lui Dumnezeu, ci de răspunsul pe butonul 3 al lui Băsescu. Altfel nu mă interesează cine e pe butonul 3", a declarat Crin Antonescu, pentru Antena 3.

"Cred că asta a fost o mică manevră de campanie, dar mie mi se pare jenant să spui în gura mare că, dacă vrem să aflăm nişte lucruri esenţiale pentru România, trebuie să apăsăm pe un buton, la care nu răspunde nici domnia sa, preşedinte suspendat al României, nici prim-ministrul, nici Patriarhul Bisericii Ortodoxe, nu ştiu cine răspunde, cine e persoana care ne dă nouă rezoluţii, verdicte, ne indică vinovaţi sau ne dă soluţii salvare. Chiar nu ştiu şi nu cred că există", a mai spus el.

Iliescu: Când eram la Cotroceni nu aveam telefon cu un buton pentru Mefisto

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că el nu a avut la biroul prezidenţial de la Palatul Cotroceni un "telefon cu nu ştiu câte butoane, în care al treilea să fie Mefisto care iese din eter", iar afirmaţia lui Traian Băsescu pe această temă i se pare "o glumă nesărată".

"Mi se pare o glumă nesărată. N-am avut un asemenea telefon cu nu ştiu câte butoane, cum spunea el, în care al treilea să fie Mefisto care iese din eter. Trebuie să funcţioneze instituţiile statului într-un cadru firesc şi deschis, nu prin butoane secrete. Ideea în sine a unor butoane secrete este năstruşnică. Este stilul domnului Băsescu, nu are nimic de-a face cu o abordare serioasă de către un om de stat a problemelor ţării", a spus Iliescu.

Voi cine credeţi că răspunde dacă apeşi pe butonul numărul trei al telefonului negru din biroul preşedintelui Traian Băsescu de la Cotroceni?