„Se dispun măsuri tehnice constând în crearea unei breşe la km 11,5 al digului aferent polderului Dunăreni în vederea evitării unor situaţii periculoase privind persoane şi bunuri. Crearea breşei în punctul stabilit se va efectua astăzi, 13.04.2006, de către reprezentanţii Administraţiei Naţionale Îmbunătăţiri Funciare – sucursala Dunăre-Olt“ sunt prevederile articolului 1 al Ordinului prefectului nr. 128/13.04.2006, care, practic, reprezintă sentinţa la înghiţire a unui întreg sat de apele Dunării.

„Am intrat în posesia unui ordin inconştient al fostului prefect de Dolj. Iată că timpul dovedeşte că a fost spart voit acel dig. Am verificat autenticitatea ordinului şi nu am nicio îndoială că nu ar fi veridic“, a declarat, ieri, Olguţa Vasilescu. Deputata a mai spus că fostul prefect Giugea ar trebui anchetat penal pentru abuz în serviciu.

„Cred că e vorba de incompetenţă. Au apărut însă şi zvonuri care spun că mai jos pe cursul Dunării ar fi nişte ferme de melci care trebuiau salvate de la inundare, dar nu am nicio dovadă în acest sens“, a conchis Olguţa Vasilescu. Fostul prefect de Dolj, Nicolae Giugea, nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.