Evenimentul ZileiMondenBlitz newsDezastru la Timișoara. Coadă uriașă de ambulanțe cu pacienţi Covid-19 în fața spitalelor. VIDEO

Dezastru la Timișoara. Coadă uriașă de ambulanțe cu pacienţi Covid-19 în fața spitalelor. VIDEO

Dezastru la Timișoara. Coadă uriașă de ambulanțe cu pacienţi Covid-19 în fața spitalelor. VIDEO
La Spitalul Municipal Timisoara, ambulanțele fac cozi așteptând să poată lăsa pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Mai multe ambulante au asteptat, marti, zeci de minute ca să poată preda pacienții infectați cu Covid-19 care aveau nevoie de investigatii imagistice, după ce CT-ul de la Spitalul Victor Babeș s-a stricat.

Întrucât conducerea de la Clinicile Noi a decis ca programul de scanare a plămânilor să se defășoare doar in intervalul 12.00-14.00 și 16.00-18.00, autospecialele Serviciului de Ambulanță Timiș sunt nevoite să aducă pacienâii numai între orele stabilite. În plus, la Spitalul Municipal nu e folosită investigația imagistică de tip low dose CT (tehnica CT cu doza redusă de radiații). În consecință timpul de realizare a unei analize e considerbil mai mare. Toate aceste motive însumate au dus la aglomerația de nedescris din fața spitalului.

Mai mult, după încheierea investigațiilor imagistice, pacienții sunt transferați cu aceleași salvări la Spitalul Victor Babes pentru finalizarea evaluărilor necesare în diagnosticul SARS-CoV-2. Imaginile cu mulțimea de ambulanțe în așteptare în fața spitalului au fost trimise la redacția Opiniatimisoarei.

Începând de joi dimineața, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș nu se mai pot face investigații imagistice de tip CT persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Managerul Spitalului Municipal Timișoara pune situația pe seama procedurilor

„Noi nu vrem să ținem pacienții în ambulanțe, dar dacă vin 5 ambulanțe deodată, e normal că trebuie să aștepte. Avem un singur aparat care face investigațiile și la pacienții COVID și la cei non-COVID. Noi trebuie să respectăm niște proceduri, trebuie să facem nebulizare, tocmai de aceea există niste intervale orare, pentru că nu putem să amestecăm pacienții.

Îmi pare rău că aceasta este situația, dar pentru că lucrăm pe un singur aparat, trebuie să facem anumite intervale pentru investigații. Știu că este greu pentru Serviciul de Ambulanță să îi aducă pe rând. Ei vin pe bază de programare, pentru că sunt pacienți cunoscuti COVID, sunt programabili și programați. Sperăm să se rezolve cât mai repede problema de la Babeș și atunci mai decogestionăm situația”, a declarat Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timisoara, pentru Opiniatimisoarei.

Sursa foto, video: Opiniatimisoarei

Citește și Exclusiv. Scene dramatice în saloanele ATI. Cum sunț ținuți în viață unii dintre bolnavii Covid


Accesează: