„Avand in vedere dezinformarea efectuata de autoritatile administratiei publice locale a Sectorului 6 Bucuresti, potrivit careia acestea nu poarta nici o raspundere cu privire la prejudiciile materiale suferite de locuitorii din raza unitatii administrativ teritoriale mai sus mentionata, va aducem la cunostiinta faptul ca, necunosterea legii nu reprezinta o cauza exoneratoare de raspundere, in conditiile in care, legislatia in vigoare reglementeaza in mod expres caracterul obiectiv al raspunderii materiale a institutiei dumneavoastra pentru bunurile aflate in administrare/proprietate”, i-a transmis Bădulescu lui Mutu. Viceprimarul a precizat că alți primari de sectoare au găsit o soluție și că se conformează dispozițiilor legale. „A face afirmatii in spatiul public care nu isi gasesc fundament legal, reprezinta o forma rudimentara de manipulare a persoanelor care au avut de suferit prejudicii materiale, tocmai pentru ca acestea sa nu se adreseze institutiei dumneavoastra si a nu-si cere drepturile care li se cuvin, in conditiile in care alte primarii de sector au dat eficienta acestor drepturi legale cetatenilor care locuiesc pe raza lor administrativ teritoriala”, a declarat  Aurelian Bădulescu pentru Evenimentul zilei. 

Viceprimarul Capitalei îi sugerează primarului Gabriel Mutu să respecte dispozițiile Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților si Legea nr. 481/2004 privind protecția civilă.

În urma fenomenelor meteo extreme din noaptea de 25/26 ianuarie, sute de mașini au fost avariate după ce copacii s-au prăbușit peste ele sub greutatea crengilor înghețate.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, declara că nu există cadru legal pentru despăgubirea lor. „Tema a fost lansată de sectorul 4. Noi nu avem asigurare pentru astfel de intemperii. Nu sunt predictibile asemenea fenomene. Cei de la ADP Sector 4 probabil au o asigurare, dar și în cazul lor va fi foarte dificil. Trebuie să se demonstreze că arborele care a căzut trebuia toaletat. E foarte greu. Eu m-aș bucura să se găsească o formula, să vedem ce facem pe viitor”, a declarat primarul. Gabriel Mutu are o altă idee. „Primăria Generală este foarte generoasă cu gratuitățile. Cum dă vouchere pentru biciclete și excursii, ar putea da și pentru mașinile distruse”, spune edilul.