Evenimentul Zilei > Politica > DESPĂGUBIRILE pentru mașinile DISTRUSE au ajuns în faza BĂTĂLIA pe sectoare. Ce spune LEGEA. Exclusiv
DESPĂGUBIRILE pentru mașinile DISTRUSE au ajuns în faza BĂTĂLIA pe sectoare. Ce spune LEGEA. Exclusiv

DESPĂGUBIRILE pentru mașinile DISTRUSE au ajuns în faza BĂTĂLIA pe sectoare. Ce spune LEGEA. Exclusiv

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a reacționat la atacurile subtile venite din partea primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, care a declarat, pentru Evenimentul zilei, că nu îi poate despăgubi pe proprietarii mașinilor distruse și i-a trimis la Primarul General, Gabriela Firea.

„Avand in vedere dezinformarea efectuata de autoritatile administratiei publice locale a Sectorului 6 Bucuresti, potrivit careia acestea nu poarta nici o raspundere cu privire la prejudiciile materiale suferite de locuitorii din raza unitatii administrativ teritoriale mai sus mentionata, va aducem la cunostiinta faptul ca, necunosterea legii nu reprezinta o cauza exoneratoare de raspundere, in conditiile in care, legislatia in vigoare reglementeaza in mod expres caracterul obiectiv al raspunderii materiale a institutiei dumneavoastra pentru bunurile aflate in administrare/proprietate”, i-a transmis Bădulescu lui Mutu. Viceprimarul a precizat că alți primari de sectoare au găsit o soluție și că se conformează dispozițiilor legale. „A face afirmatii in spatiul public care nu isi gasesc fundament legal, reprezinta o forma rudimentara de manipulare a persoanelor care au avut de suferit prejudicii materiale, tocmai pentru ca acestea sa nu se adreseze institutiei dumneavoastra si a nu-si cere drepturile care li se cuvin, in conditiile in care alte primarii de sector au dat eficienta acestor drepturi legale cetatenilor care locuiesc pe raza lor administrativ teritoriala”, a declarat  Aurelian Bădulescu pentru Evenimentul zilei. 

Viceprimarul Capitalei îi sugerează primarului Gabriel Mutu să respecte dispozițiile Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților si Legea nr. 481/2004 privind protecția civilă.

În urma fenomenelor meteo extreme din noaptea de 25/26 ianuarie, sute de mașini au fost avariate după ce copacii s-au prăbușit peste ele sub greutatea crengilor înghețate.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, declara că nu există cadru legal pentru despăgubirea lor. „Tema a fost lansată de sectorul 4. Noi nu avem asigurare pentru astfel de intemperii. Nu sunt predictibile asemenea fenomene. Cei de la ADP Sector 4 probabil au o asigurare, dar și în cazul lor va fi foarte dificil. Trebuie să se demonstreze că arborele care a căzut trebuia toaletat. E foarte greu. Eu m-aș bucura să se găsească o formula, să vedem ce facem pe viitor”, a declarat primarul. Gabriel Mutu are o altă idee. „Primăria Generală este foarte generoasă cu gratuitățile. Cum dă vouchere pentru biciclete și excursii, ar putea da și pentru mașinile distruse”, spune edilul.