Vasul din bronz cu caracter sacrifical a fost descoperit într-unul dintre mormintele comune dintr-un cimitir ce datează din timpul dinastiei Qin. Pe lângă descoperirea acestuia, arheologii au mai scos la „lumină” alte 260 de obiecte din același mormânt. Potrivit informațiilor oferite de specialiști, majoritatea relicvelor se foloseau în timpul ritualurilor.
În interiorul vasului sigilat cu fibre naturale se aflau circa 300 ml de lichior, după cum a anunţat Xu Weihong, cercetător în cadrul institutului arheologic din provincie.

Lichiorul are o consistenţă lăptoasă, de culoare alb-transparent. Oamenii de ştiinţă cred că acesta a fost realizat prin tehnici de fermentare şi conţine acid glutamic, scrie Dc News.

Cercetătorii au precizat că, pentru a înțelege mai bine tehnologia de preparare a lichiorului descoperit, precum și cultura consumului de băuturi alcoolice din regiunea Xianyang, capitala veche a dinastiei Qin, este nevoie de studii suplimentare pe care trebuie să le efectueze asupra băuturii descoperite. 

Potrivit Dc News, în morminte a fost descoperită, de asemenea, o sabie de bronz cu o lungime de 60 de centimetri.