Zeci de „mascaţi” şi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa au descins la primele ore ale dimineţii într-un cartier din centrul oraşului.

Au fost percheziţionate 8 case luxoase din cartierul „Piaţa Chiliei” dar şi un imobil din comuna Valu lui Traian. Poliţiştii spun că sunt vizate 16 persoane suspectate de obţinerea unor credite bancare cu documente falsificate.

Prejudiciul estimat până la această oră ajunge la suma de 300.000 euro. Potrivit procurorului Teodor Niţă, doar 12 dintre cei 16 suspecţi ai reţelei au fost găsiţi şi duşi la audieri. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Din cercetările începute cu şase luni în urmă, a reieşit că suspecţii se prezentau ca angajaţi ai unor societăţi comerciale chiar dacă nu au muncit o zi în viaţa lor. In schimb, din credite şi din alte activităţi ilicite şi-au ridicat palate şi şi-au achiziţionat maşini ultimul răcnet.

Bunurile sunt trecute însă pe numele altora aşa că suspecţii vor fi traşi la răspundere din punct de vedere personal. „Vor fi luaţi la întrebări şi angajaţi ai băncilor pentru că o persoană de bună credinţă nu putea obţine atât de uşor un credit de nevoi personale în valoare de 70.000-80.000 de euro aşa cum au obţinut unii dintre suspecţi”, spune Teodor Niţă.

Înşelăciunea cu consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani iar pentru înşelăciunea de până în 50.000 euro, cu închisoare de la 3 la 15 ani.