"Şirul de bâlbâieli şi de erori care au urmat incidentul aviatic de la Cluj nu poate rămâne fără consecinţe politice şi administrative. Este nepermis că doi oameni au murit pentru că nu au putut primi asistenţă medicală la timp. Faptul că o procedură de intervenţie nu a funcţionat într-o situaţie de urgenţă are menirea de a pune sub semnul întrebării întreg sistemul şi de a reclama asumarea responsabilităţilor individuale", susţine Florentin Gust într-un comunicat emis azi Agerpres.

El îşi pune întrebarea referitoare la eficienţa cheltuirii banilor publici în sisteme de siguranţă şi de intervenţie care nu produc rezultate tocmai atunci când ar fi mai mare nevoie.

"Salut faptul că primul-ministru a avut o poziţie foarte fermă şi că a cerut investigarea de urgenţă a cauzelor evenimentelor din judeţul Cluj. În acelaşi timp, nu pot să nu remarc lipsa de comunicare, de coordonare şi, până la urmă, de intervenţie şi de competenţă a structurilor din Ministerul Afacerilor Interne şi din Ministerul Apărării Naţionale. Dacă aceste instituţii nu pot face faţă unui incident în care au fost implicaţi şapte oameni, oare la ce ne-am putea aştepta în cazuri de o gravitate mult mai mare?", se întreabă deputatul PSD.

Gust consideră că măcar doi miniştri ar trebui să aibă curajul de a-şi asuma o demisie după evenimentele petrecute în judeţul Cluj, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci primul-ministru ar trebui să facă uz de prerogativa revocării lor din funcţie.

"Faptele sunt de o asemenea gravitate încât semnalul demisiilor sau al demiterilor ar fi în măsură să zguduie un sistem altfel anchilozat şi nepregătit să răspundă realităţii din teren. Dacă responsabilitatea nu va fi asumată, atunci nu ne putem decât aştepta ca astfel de comportamente şi de drame să se repete în viitor. Nu este posibil ca, într-o situaţie atât de gravă, să nu existe o coordonare clară asigurată de instituţiile responsabile", este de părere parlamentarul.

Te-ar putea interesa și: