"Avem mulţi primari şi mulţi social-democraţi care şi-au arătat susţinerea faţă de PNL'', a spus Bălan, adăugând că obiectivul PNL pentru 2016 îl reprezintă câştigarea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Suceava, dar şi a cât mai multor primării în judeţ.

El a exemplificat cu primarul de Putna, Gheorghe Coroamă, care va candida pentru un nou mandat în 2016 din partea PNL. Coroamă a candidat în 2012 pentru primăria Putna din partea PSD, însă în 2008 a câştigat un mandat de deputat pe listele PNL. Din septembrie 2009 până în februarie 2010 a activat ca independent, după care a trecut la PDL. În mai 2012 s-a înscris în PSD.

Bălan a spus că partidul are nevoie de cât mai multă susţinere din partea primarilor în 2016 şi pentru a câştiga mai mulţi aleşi locali şi judeţeni şi implicit Consiliul Judeţean.

Viceliderul PNL a mai anunţat că senatorul Gheorghe Flutur va candida în 2016 pentru şefia Consiliului Judeţean Suceava. Potrivit lui Bălan, Flutur vrea să revină la conducerea administraţiei judeţene pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele demarate în perioada 2008 – 2012, când a fost preşedinte al CJ Suceava.