Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan: Primari din arcul guvernamental vor candida în 2016 pentru PNL
Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan: Primari din arcul guvernamental vor candida în 2016 pentru PNL

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan: Primari din arcul guvernamental vor candida în 2016 pentru PNL

Mai mulţi primari suceveni membri ai unor partide aflate, în prezent, în arcul guvernamental, inclusiv din PSD, vor candida anul viitor pe listele PNL, a declarat, azi, vicepreşedintele regional al partidului, deputatul sucevean Ioan Bălan.

"Avem mulţi primari şi mulţi social-democraţi care şi-au arătat susţinerea faţă de PNL'', a spus Bălan, adăugând că obiectivul PNL pentru 2016 îl reprezintă câştigarea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Suceava, dar şi a cât mai multor primării în judeţ.

El a exemplificat cu primarul de Putna, Gheorghe Coroamă, care va candida pentru un nou mandat în 2016 din partea PNL. Coroamă a candidat în 2012 pentru primăria Putna din partea PSD, însă în 2008 a câştigat un mandat de deputat pe listele PNL. Din septembrie 2009 până în februarie 2010 a activat ca independent, după care a trecut la PDL. În mai 2012 s-a înscris în PSD.

Bălan a spus că partidul are nevoie de cât mai multă susţinere din partea primarilor în 2016 şi pentru a câştiga mai mulţi aleşi locali şi judeţeni şi implicit Consiliul Judeţean.

Viceliderul PNL a mai anunţat că senatorul Gheorghe Flutur va candida în 2016 pentru şefia Consiliului Judeţean Suceava. Potrivit lui Bălan, Flutur vrea să revină la conducerea administraţiei judeţene pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele demarate în perioada 2008 – 2012, când a fost preşedinte al CJ Suceava.