Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul PC Ovidiu Raețchi îi cere lui Daniel Constantin să semneze Angajamentul pentru Combaterea Corupției
Deputatul PC Ovidiu Raețchi îi cere lui Daniel Constantin să semneze Angajamentul pentru Combaterea Corupției

Deputatul PC Ovidiu Raețchi îi cere lui Daniel Constantin să semneze Angajamentul pentru Combaterea Corupției

Deputatul PC Ovidiu Alexandru Raețchi a solicitat astăzi public, prin intermediul unei scrisori remise parlamentarilor PC, discutarea problemei ridicării transparente a imunității parlamentare în cadrul Consiliului Național al Partidului Conservator. În plus, Raețchi a subliniat că susține ca președintele PC, Daniel Constantin să semneze Angajamentul pentru Combaterea Corupției propus de Romanian Community Coalition.

"Recent, o importanta organizatie non-guvernamentala a romanilor din Statele Unite ale Americii a remis partidelor parlamentare un document prin care cere asumarea de catre acestea a principiului votului deschis la solicitarile DNA privind arestarea preventiva a deputatilor si senatorilor. Partidul National Liberal, Partidul Democrat Liberal si Partidul Miscarea Populara s-au raliat acestei initiative, semnand documentul sau pregatind legi care sa elimine votul secret in chestiuni care vizeaza imunitatea parlamentara", a afirmat Raețchi intr-un comunicat de presă.

"Spre surprinderea mea, Partidul Conservator – partidele din arcul guvernamental de stânga în general – au evitat orice discuție pe acest subiect, nu au semnat documentul și nu au emis un punct de vedere asupra problemei, în ciuda importanței sale evidente. În aceste condiții, vă rog, domnilor parlamentari, să sustineți discutarea acestei probleme în cadrul Consiliului Național al Partidului Conservator și să mandatați prin vot președintele partidului pentru a semna Angajamentul pentru Combaterea Corupției propus de Romanian Community Coalition", a mai spus Raețchi.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: