Ca urmare a creşterii cererii de gaze naturale pe fondul temperaturilor scăzute din luna februarie 2012, Romgaz a crescut continuu importul de gaze, potrivit unui comunicat al companiei. Astfel, dacă la începutul lunii compania avea planificată pentru clienţii săi livrarea unei cantităţi de 71 milioane mc, în perioada 10-12 februarie s-a importat cu 5 milioane mc mai mult decât cantitatea programată iniţial pentru luna februarie.

În plus, începând cu 17 februarie, până la finele lunii, Romgaz urmează să importe încă 22 mil. mc suplimentar. Faţă de programul lunii februarie, pe fondul condiţiilor meteorologice şi la solicitarea clienţilor, Romgaz va importa cu 27 milioane mc mai mult decât programarea iniţială.

Gazprom a redus cu 10% preţul contractual la livrările de gaze pentru unii consumatori europeni,dar pe lista beneficiarilor nu se află România. Această reducere vizează contractele pe termen lung încheiate de Gazprom cu unele companii europene, cum ar fi GDF Suez (Franţa), Wingas (Germania), SPP (Slovacia) şi Botas (Turcia).
Citește și:
Gazprom reduce prețul gazelor! VEZI ce țări vor beneficia