Evenimentul Zilei > Actualitate > Demolare cu scandal la Cota 1400
Demolare cu scandal la Cota 1400

Demolare cu scandal la Cota 1400

Patronul unui restaurant de la Cota 1400 acuză conducerea Primăriei Sinaia că i-a demolat construcţia, deşi în situaţia sa se regăsesc mai mulţi oameni de afaceri, protejaţi ai primarului Vlad Oprea, care au construit în zonă unităţi de agreement ilegale.

Administratorul societăţii Aist Farm SRL, Gheorghe Samolilă, îl acuză pe primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, de abuz în serviciu pentru că a semnat dispoziţia de demolare a unui restaurant situat la Cota 1.400.
„Săptămâna trecută, primarul oraşului a trimis câteva echipe de muncitori, poliţie, jandarmerie, poliţie comunitară, buldozere, care au trecut la demolarea unei bune părţi din construcţie, paralizându-mi efectiv orice activitate economică. Am încercat de mai multe ori să reînnoiesc contractul de concesionare şi am contestat în instanţă dispoziţia de demolare. La rugamintea domnului primar, mi-am retras plângerea, dânsul promiţându-mi intrarea în legalitate pe terenul pe care mă aflu”, susţine patronul restaurantului, care a postat și o petiţie on-line.
Acuzații de abuz în serviciu
Afaceristul acuză conducerea Primăriei Sinaia că nu demolează şi alte construcţii de pe platoul Bucegi, aflate tot în ilegalitate.
„Construcţia restaurantului Telefericului Cota 1400, restaurantul de la Cota 2000 şi chiar stâna turistică nu au acorduri emise de autorităţile de mediu”, susţine Gheorghe Samoilă.
De partea cealaltă, primarul oraşului Sinaia, susţine că a respectat legea. „Contractul de concesionare a terenului pe care a fost construit ilegal restaurantul domnului Samoilă a expirat în 2005. S-a făcut o licitaţie la care dânsul nici măcar nu a participat. Demolarea a fost aprobată şi printr-o decizie a Tribunalului Prahova, mai ales că acea construcţie se afla chiar în mijlocul pârtiei de schi. În ceea ce priveşte celelalte construcţii, ele sunt ridicate pe terenuri concesionate de primărie şi sunt perfect legale”, a declarat edilul Vlad Oprea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.