Demiteri în masă la APIA

Demiteri în masă la APIA

În timp ce necesitatea accesării fondurilor europene este sintagma care apare din ce în ce mai des în discursul guvernanţilor, ministrul Agriculturii demite toţi directorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, din Bucureşti şi din ţară.

APIA este gestionarul fondurilor UE destinate sectorului agricol, dar administrează şi fonduri de la bugetul de stat alocate fermierilor.

Agenţia nu are în prezent un director general, interimatul fiind asigurat de directorul general adjunct, Mariana Drăghici.

Postul de director general al APIA a rămas vacant, după ce fostul director general al agenţiei, Dan Gherghelaş, a părăsit funcţia pe 12 feburarie, motivând că nu poate accepta "ingerinţa politicului într-o activitate strict tehnică", după criticile aduse agenţiei de ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Concurs pentru conducere Concursul pentru ocuparea postului de director general al agenţiei va fi reluat pe 25 martie, proba scrisă, şi 27 martie, interviul, după ce la precedentul concurs, de la finele lunii februarie, nu s-a înscris niciun candidat, relatează Mediafax.

La începutul lui februarie, secretarul general al Ministerului Agriculturii Sorin Chelmu şi directorul general APIA Dan Gherghelaş au demisionat. 

Analiza activităţii APIA care a avut loc la începutul lui februarie la Ministerul Agriculturii a evidenţiat deficienţe în activitatea instituţiei cum ar fi întreruperi dese ale sistemului informatic şi suprapuneri de atribuţii la nivelul aparatului central al instituţie, ceea ce a condus la ineficienţă.