Evenimentul Zilei > Actualitate > Demisie cu scandal la Rai Uno. Acuzaţii de „atitudine pro-Berlusconi”
Demisie cu scandal la Rai Uno. Acuzaţii de „atitudine pro-Berlusconi”

Demisie cu scandal la Rai Uno. Acuzaţii de „atitudine pro-Berlusconi”

Una dintre cele mai populare prezentatoare de ştiri din Italia şi-a dat demisia, deoarece, spune ea, politica editorială a postului public de televiziune este în favoarea premierului Silvio Berlusconi, scrie The Independent.

Maria Luisa Busi, de la Rai 1, a demisionat după mai multe discuţii în contradictoriu cu editorul Augusto Minzolini. Acesta a fost numit în funcţia de editor al TeleGiornale 1 (TG1), departamentul care se ocupă de toate programele de ştiri de la Rai Uno, la insistenţele lui Silvio Berlusconi.

"Decizia Mariei Busi este un semnal de alarmă că situaţia necesită maximă atenţie din partea conducerii companiei", a spus preşedintele Rai, Paolo Garimberti.
Premierul Berlusconi deţine, prin Mediaset, trei dintre cele şapte posturi TV din Italia. Ca premier, el exercită însă o influenţă uriaşă şi asupra postului de stat, Rai, comentează Independent. Minzolini a ajuns editor la TG1 cu sprijinul lui Berlusconi, iar, de atunci, acuzaţiile de atitudine părtinitoare în favoarea lui Berlusconi s-au ţinut lanţ.
"Programul meu nu a fost niciodată părtinitor"
Spre exemplu, când scandalul stârnit în jurul vieţii private a premierului italian a explodat, Rai a fost acuzat de favorizarea lui Berlusconi prin omisiune. În schimb, scandalul a fost intens dezbătut pe posturile concurente, La7 şi Sky Italia.

Minzolini a reacţionat rapid la acuzaţiile Mariei Luisa Busi. "Programul meu de ştiri nu a fost niciodată părtinitor. Întotdeauna am dat libertate de expresie oricui, iar audienţele sprijină acest fapt", a spus editorul TG1.