Declaraţiile noilor miniştri la preluarea mandatelor

Declaraţiile noilor miniştri la preluarea mandatelor

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a partcipat astăzi la ceremoniile de predare - primire a mandatelor ministerele unde s-au schimbat miniştrii.

Prima ceremonie la care a participat Ungureanu a fost cea de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la ora 09.00, unde Gabriel Berca a preluat portofoliul de la Traian Igaş. VEZI AICI DECLARAŢII.

La 10.30, premierul a mers la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, unde Claudia Boghicevici a preluat ştafeta de la Sulfina Barbu. VEZI AICI DECLARAŢII. La ora 11.15, a avut loc ceremonia în care Stelian Fuia a preluat de la Valeriu Tabără mandatul de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. VEZI AICI DECLARAŢII.

La ora 12.00 a fost programată preluarea mandatului de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului de către Cătălin Ovidiu Baba de la Daniel Funeriu. VEZI AICI DECLARAŢII.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la Ministerul Educaţiei, premierul Ungureanu a mers la Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde, la ora 13.00, Elena Udrea a predat lui Cristian Petrescu mandatul de ministru. VEZI AICI DECLARAŢII.

În programul lui Ungureanu a figurat şi ceremonia de predare - primire a mandatului de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, la ora 14.00, la sediul ministerului, unde Şerban Răzvan Mustea preia ştafeta de la Valerian Vreme. VEZI AICI DECLARAŢII.

Lucian Nicolae Bode a preluat de la Ion Ariton mandatul de ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, într-o ceremonie care a început la ora 14.45. VEZI AICI DECLARAȚII.

De asemenea, de la ora 16.00, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a fost prezent la Ministerul Finanţelor Publice, unde Gheorghe Ialomiţianu i-a predat mandatul lui Bogdan Drăgoi.VEZI AICI DECLARAȚII

Şeful Guvernului a mers la ora 16.45 şi la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, unde Anca Boagiu î-a predat mandatul lui Alexandru Nazare. VEZI AICI DECLARAŢII.

Cabinetul Ungureanu a fost învestit în funcţie ieri, după care a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Aseara, fostul premier Emil Boc i-a predat lui Mihai-Răzvan Ungureanu mandatul în fruntea Executivului, fără o ceremonie la care să participe presa.

Potrivit unor surse guvernamentale, Boc a avut o scurtă discuţie cu Ungureanu, după care a plecat de la Palatul Victoria, unde noul premier a condus prima reuniune a Cabinetului.