„Venim din tranşee. Astăzi am negociat încă o dată (…) astfel încât de mâine Guvernul Dăncilă să devină istorie. (…) Succesul moţiunii de mâine înseamnă eliminarea unei bariere care până acum a stat ca obstacol fundamental într-un proiect care putea să ducă România aproape de nivelul de trai din UE, aproape de partenerii noştri occidentali, din nefericire trei ani de zile preşedintele nostru, un preşedinte bun şi eficient, a fost blocat şi sabotat, i s-a urmărit diminuarea atribuţiilor prezidenţiale, a dus una dintre cele mai puternice bătălii politice din ultimii 30 de ani şi a avut PNL partener în toată această străduinţă pentru ca românilor să le fie mai bine, să nu îşi piardă încrederea şi să accepte că, odată PSD eliminat de la guvernare, cu un PNL care să-i ia locul ca principală alternativă de soluţii şi oameni decenţi, cu un preşedinte implicat, pot să ofere românilor acea bunăstare de care au atâta nevoie.

Moţiunea de cenzură de mâine nu este un moft. Vreau să reţină cei care cred, cinic vorbind, poate politicianist, că ar fi bine să o lăsăm pe Viorica Dăncilă că avem în cine trage, că e carne de tun, (…) însă din nefericire fiecare zi în plus la guvernare dăunează, afectează interesele României şi de aceea politicianismul trebuie lăsat deoparte. Este momentul oamenilor de stat, competenţi, credibili şi dedicaţi. Oamenii de stat – de o parte, corupţii şi fariseii – de cealaltă parte!”, a spus Turcan, la Adunarea regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că PSD a promovat „toleranţa faţă de corupţie”.

„Numai pentru aceste fărădelegi acest Guvern trebuie oprit. (…) Preşedintele Klaus Iohannis ştie să reconstruiască România (…), dar cu PNL la guvernare şi o administraţie publică locală eficientă reprezintă soluţia ca România să meargă cu paşi repezi spre normalitate”, a spus Turcan, potrivit agerpres.ro