Evenimentul ZileiPoliticaDeclarații de avere pentru toți românii! Caramitru susține inițiativa

Declarații de avere pentru toți românii! Caramitru susține inițiativa

Declarații de avere pentru toți românii! Caramitru susține inițiativa
Cunoscut pentru declarațiile sale controversate, Andrei Caramitru (USR) susține că toți românii ar trebui depună declarații anuale de avere și de venit. Într-o postare pe Facebook, el s-a declarat de acord cu poziția secretarului de stat din Ministerul Justiției, Cristian Băcanu.

Potrivit lui Andrei Caramitru, astfel, ar fi mai ușor ca instituțiile statului să scoată la suprafață, să taxeze și să stopeze veniturile ilegale, obținute de firmele sau persoanele private, din afaceri necurate.

„Măi inteligenților – și cum să identificăm altfel averile dobândite ilegal? Cum să ne asigurăm că nu doar noi plătim taxe, ci că toți plătesc la fel? Ah – să fie cică doar pentru angajații la stat. Tare. Adică, dacă ești firmă private și faci zeci de milioane ilegal – cu statul sau cu mafia italiană, de exemplu – e OK? Și încă ceva – peste tot «afară» e așa. Faci declarații de venituri și de avere anuală. E regulă punct. Eu zic să ne revenim. Sau e transparență și lege pentru toți sau nu. Nu merge așa – să îi controleaze pe alții – primesc – dar nu pe mine. Să îi amendeze pe alții – primesc – dar nu pe mine. Să plătească alții taxe – primesc – dar nu eu. Nu merge așa. Asta e mentalitate de țară de lumea a 3a“, a postat Andrei Caramitru pe Facebook.

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Cristian Băcanu, a declarat, în cadrul unei dezbateri, că pentru a combate evaziunea fiscal, o soluție ar fi ca toți cetățenii români să depună o declarație de avere, anuală. Pentur aceasta, însă, în opinia sa, ar fi nevoie de o discuție la nivelul întregii societăți. Potrivit afirmațiilor sale, în plus, la nivelul ministerului se consideră că ar fi necesar înființarea parchetelor financiare, în cadrul cărora să lucreze procurori specializați în criminalitatea financiară.


Accesează: