"Conform noilor proceduri de acordare a fondului de stimulare, la nivelul direcţiilor generale s-au format subcomisii care analizează şi propun fundamentarea pe fiecare salariat în parte, cuantumul sumei ce va urma să o primească sub formă de stimulente. Propunerile astfel stabilite, se transmit la comisia centrală din minister, unde sunt supuse unei verificări riguroase după care avizate/neavizate, sunt comunicate pentru dare în plată", se arată într-un drept la replică semnat directorul general al DGFP Cluj, Mihai Costin.
Cu toate acestea, după ce liderul de sindicat al DGFP Cluj, Ilie Rostogol a recunoscut că în conturile instituţiei a fost virată suma de 524.000 de lei care reprezintă stimulentele pentru luna august, biroul de presă al DGFP Cluj a furnizat mai multe amănunte.
„Suma de 524.000 de lei reprezintă fondul de stimulente pentru luna august. Procentul de 71% (valoarea stimulentelor care se acordă în funcţie de salariu fiecărui angajat) a fost stabilit de Ministerul Finanţelor Publice faţă de planul realizat în luna august 2010", a precizat Gligor Gavriş, purtător de cuvânt al instituţiei.