Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie istorică luată de Amazon în privința angajaților care fumează marijuana. Atitudinea s-a schimbat la 180 de grade
Decizie istorică luată de Amazon în privința angajaților care fumează marijuana. Atitudinea s-a schimbat la 180 de grade

Decizie istorică luată de Amazon în privința angajaților care fumează marijuana. Atitudinea s-a schimbat la 180 de grade

Consumatorii de marijuana, care lucrează la Amazon, nu vor mai fi concediați, iar cei care urmează să intre în companie nu vor mai fi nevoiți să facă teste.

Veste bună pentru angajații companiei Amazon care fumează marijuana. Ei vor putea să practice în continuare această îndeletnicire, pentru că nu mai riscă să fie concediați din această cauză. Reprezentanții companiei au anunțat că renunță la o politică controversată prin care lucrătorii au fost supuși screening-ului pentru consumul de marijuana. Și au afirmat că acum vor încerca să trateze dependența de droguri la fel cum fac și cu adicția la alcool.

Amazon a acceptat consumul de marijuana, după ce a fost criticată pentru interdicția impusă angajaților

Conform cerințelor impuse de Amazon, cei care voiau să se angajeze aici trebuiau să prezinte și un test care să certifice faptul că nu se droghează. De asemenea, s-au făcut teste și pentru cei care erau deja angajați. Cei care au iești pozitivi au fost concediați. Ceea ce a stârnit un mare scandal. Au existat multe voci care au vorbit în acest caz despre discriminare. Și despre practici învechite, ce țin de anii ’80, atunci când angajatori apelau la asemenea măsuri, în contextul războiului inițiat împotriva drogurilor.

Lucrurile s-au schimbat, pentru că, în Statele Unite ale Americii (SUA), marijuana este legală în scop recreativ în 17 state, inclusiv la Washington, conform Unilad. 

Acum, compania va susține activ The Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act, care urmărește legalizarea marijuanei la nivel federal, a anunțat Dave Clark, un reprezentant al Amazon.

„Sperăm că alți angajatori ni se vor alătură și deputații se vor mișcă rapid pentru a adopta această lege”

„Sperăm că alți angajatori ni se vor alătură și deputații se vor mișcă rapid pentru a adopta această lege. În trecut, la fel ca mulți angajatori, am refuzat să angajăm la Amazon oamenii care au avut rezultate pozitive pentru consumul de marijuana. Cu toate acestea, având în vedere că legile statului s-au schimbat în SUA, am schimbat și noi politică”, a spus Dave Clark, într-o scrisoare adresată angajaților

Chiar dacă multe state americane au legalizat consumul de marijuana, angajatorii au refuzat până acum să gireze acest lucru, deoarece canabisul este încă o substanță interzisă la nivel național.