Evenimentul Zilei > Politica > Decizie în noapte la PSD. Dăncilă a anunțat schimbarea. Noul vârf de lance al partidului
Decizie în noapte la PSD. Dăncilă a anunțat schimbarea. Noul vârf de lance al partidului

Decizie în noapte la PSD. Dăncilă a anunțat schimbarea. Noul vârf de lance al partidului

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, la emisiunea prezentată de Victor Ciutacu, de la RTV, că Olguţa Vasilescu este noua şefă de campanie în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

„Că intrăm în turul doi. Olguța Vasilescu va fi șeful campaniei mele electorale, deci va conduce campania. Chiar acum am vorbit cu Paul Stănescu, cu jumătate de oră înainte, tot probleme legate de campanie. Nu mi-este teamă, nu mi-este teamă absolut deloc pentru că indiferent dacă doi, trei lideri ar vrea să facă acest lucru, trebuie să aibă susținerea de la toate județele, dar eu nu îi bănuiesc pe colegii mei de asemenea lucru”, a afirmat Viorica Dăncilă

De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, s-a luat hotărârea ca după excluderea lui Gabriel Petrea, conducerea organizaţiei de Tineret a PSD că fie atribuită lui Alfred Simonis.

Coordonatorii campaniei electorale pentru prezidențiale vor fi Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău și Dumitru Buzatu.

Întrebată dacă vor fi şi alţi membrii înplicaţi în campania electorală, Dăncilă a răspuns:

„Eu cred că toți vor fi implicați acum în campania electorală și sunt convinsă că atât Paul Stănescu, cât și Claudiu Manda, vor avea rezultate foarte bune, se vor clasa printre primele județe”, a completat președintele PSD.

Întrebată ce scor își asumă PSD în primul tur al alegerilor, din 10 noiembrie, Viorica Dăncilă a răspuns că unul care să permită intrarea în al doilea tur și apoi câștigarea alegerilor.

„Un scor care să ne permită intrarea în turul doi și să câștigăm alegerile prezidențiale. Vom intra în turul doi. Eu am încredere în fiecare primar din această țară și spun un lucru, care poate pe unii o să-i mire, nu numai în primarii PSD, am încredere și în alți primari, pentru că sunt conștienți cu toții, din afirmațiile membrilor PNL, că vor tăia acele proiecte locale și știu și ei că au venit în fața comunității cu propriilor lor proiecte, așa cum noi am venit cu un program de guvernare. Dacă aceste proiecte sunt întrerupte cred că va afecta nu numai primarii PSD, ci și din alte formațiuni politice”, a conchis Dăncilă

Până la numirea Olguţei Vasilescu ca şef de campanie, această funcţie era ocupată de Mihai Fifor.

Alegerea noii conduceri a PSD se va face peste trei luni la şedinţa noului Congres al partidului.

La întâlnirea de luni seara din Kiseleff a Comitetului Executiv al Tineretului PSD au mai participat Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis și Gabriela Firea.

Vineri, Petrea, Sorin Marius Bota și Mihăiţă Găină au fost excluși din PSD, deoarece au votat moţiunea de cenzură, deși „ordinul” social-democraților a fost să nu voteze

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: