Decizie importantă pentru România, luată de Ford

Decizie importantă pentru România, luată de Ford

Producătorul auto Ford a anunţat că motorul EcoBoost de 1,5 litri produs la uzina din Craiova va echipa noul Ford Focus.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a început să fie produs la Craiova în aprilie 2013, iar, până acum, au produse peste 90.000 de unităţi. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.

"Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumătate a acestui an", potrivit Ford România.

Prima generaţie Ford Focus a fost lansată în 1998, iar de atunci au fost vândute la nivel mondial peste 12 milioane de unităţi. Potrivit estimărilor constructorului, vânzările Focus la nivel mondial au atins anul trecut 1,1 milioane de unităţi, din care peste 300.000 de maşini au fost comercializate în China. Astfel, Ford Focus a fost cel mai bine vândut automobil de pe piaţa de maşini noi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri.

Potrivit informaţiilor publicate recent de cotidianul Bild, citat de Agerpres, producţia firmei de automobile Ford pentru marca Fiesta ar putea fi mutată parţial în România, întrucât fabrica din oraşul german Köln ar urma să fie nevoită să economisească drastic, după ce filialele europene ale companiei au înregistrat pierderi de 1,2 miliarde de euro în 2013. Angajaţii de la fabrica din Köln au posturile garantate până în 2017, însă după aceea, aproximativ 1.000 dintre aceştia ar putea fi concediaţi.

CITIȚI ȘI:

  • Din 2017, Ford ar putea produce marca Fiesta la Craiova
  • Dacia, tigrul Europei în ianuarie