Evenimentul Zilei > Actualitate > Onţanu promite că Muzeul Aviaţiei nu va fi mutat
Onţanu promite că Muzeul Aviaţiei nu va fi mutat

Onţanu promite că Muzeul Aviaţiei nu va fi mutat

Terenul pe care se află Muzeul Aviaţiei nu va fi folosit pentru ridicarea de locuinţe ANL, a anunţat astăzi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Onţanu a promis că, la următoarea şedinţă a Consiliului Local, va susţine revocarea hotărârii prin care terenul pe care funcţionează Muzeul Aviaţiei (strada Fabrica de Glucoză, numerele 2-4) a fost trecut din administraţia MApN în cea a Primăriei Sectorului 2.

Primarul a ţinut să anunţe că administraţia sectorului 2, în colaborare cu Muzeul Aviaţiei şi ONG-urile din domeniu ţintesc realizarea unui program de dezvoltare, pentru ca muzeul să primească mai mulţi vizitatori.
"Nu multe state au o aviaţie de 100 de ani"
"Muzeul Aviaţiei ar trebui sa ajungă la un nivel european […], deoarece are un potenţial imens. E un loc foarte bun pentru turism, nu sunt multe state cu o istorie a aviaţiei de 100 de ani", a adăugat, pentru evz.ro, un reprezentant al "Aripi Româneşti". Acesta consideră că "în ultimul timp, muzeul nu a avut parte de promovarea pe care o merita".
"Parteneriatul ar fi o chestie extraordinară. Muzeul ne ţine memoria istorică şi tehnică, dar ar trebui să o şi prezentăm. Pentru europeni şi pentru oamenii din întreaga lume, [aviaţia românească] e un subiect neprezentat îndeajuns. Informaţia aceasta s-ar vinde foarte bine. Cred că oamenii ar vrea să cunoscă mai multe despre aviaţia românească, deoarece este ceva diferit, faţă de istoria aviaţiei din Marea Britanie, Franţa, Germania, Statele Unite", adaugă reprezentantul Aripi Româneşti.

În timp ce marile muzee din Bucureşti au anual peste 100.000 de vizitatori, Muzeul Aviaţiei strânge doar câteva mii (3.000 de vizitatori plătitori, conform site-ului instituţiei).
Aripi Româneşti: Mutare=distrugere, desfiinţare

Muzeul Aviaţiei adăposteşte documente şi piese rare ale aeronauticii româneşti. "O eventuală mutare a acestora va aduce serioase distrugeri nu numai patrimoniului aeronautic românesc, dar şi celui mondial", spun cei de la ONG-ul Aripi Româneşti. Ei cred că o eventuală decizie de mutare a muzeului ar însemna desfiinţarea acestuia.

Muzeul Aviaţiei se întinde pe o suprafaţă de circa 6 hectare, în cartierul bucureştean Pipera. În urmă cu câteva zile, evz.ro a publicat un reportaj despre starea de astăzi a Muzeului Aviaţiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: