Lovitură pentru PNL ! PSD nu va sprijini un nou guvern atunci când membrii acestuia vor veni în Parlament pentru a cere votul, anunță digi24.ro. Decizia a fost luată luni, în unanimitate, în cadrul grupului parlamentar a PSD, parlamentarii partidului urmând să nu voteze noul guvern, se arată într-un comunicat de presă remis de PSD.

„Este responsabilitatea partidelor care au inițiat și au votat moțiunea de cenzură să își asigure majoritatea necesară pentru a susține un nou Guvern. PNL-ul și aliații săi trebuie să demonstreze românilor că știu să și construiască, nu doar să distrugă”, arată parlamentarii PSD. În comunicat PSD le cere partidelor care au semnat moțiunea de cenzură să se mobilizeze și să își asume responsabilitatea pentru învestirea unui nou Executiv.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a afirmat luni că noua majoritate parlamentară trebuie să asigure cvorumul necesar investirii unui alt Guvern în timp ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că PSD ar susține noul guvern, dacă PNL va semna pactul „pentru bunăstarea românilor”, elaborat luna trecută de social-democrați.