Evenimentul Zilei > Actualitate > „Decizia schimbarii serviciului trebuie sa fie personala”
„Decizia schimbarii serviciului trebuie sa fie personala”

„Decizia schimbarii serviciului trebuie sa fie personala”

Madalina Uceanu, director executiv al AIMS Human Capital Romania, explica de ce in cariera nu este bine sa mergi cu "turma".

Crede ca romanii au tendinta de a se autovictimiza, considera ca nu trebuie sa-ti fie rusine de jobul tau, indiferent care ar fi acela, si ca pentru a reusi in cariera este important sa-ti placa ce faci.

Este vorba despre Madalina Uceanu, director executiv al AIMS Human Capital Romania, firma specializata in recrutare pentru posturi de management si consultanta in resurse umane.

Daca faci ce-ti place, n-ai de ce sa schimbi serviciul

De 13 ani lucrati la AIMS Human Capital. Altii si-ar fi schimbat jobul de 13 ori pana acum…
Consider ca atunci cand faci ce-ti place nu ai de ce sa-ti schimbi serviciul. Am inceput aici ca receptionist, iar unii m-au intrebat cum este posibil. Consider ca acea experienta mi-a folosit foarte mult. Daca treci printr-o asemenea pozitie, poti sa-l intelegi foarte bine pe cel care ocupa acest post. Si nu vei avea niciodata acel tip de superioritate negativa. Nu vei trata fara respect un om, indiferent ce post ocupa. In Europa de Vest sunt oameni de 10 ani in acelasi job si nu le este rusine cu asta!

Tie trebuie sa-ti placa jobul, nu altora!

Si totusi multi isi schimba locul de munca o data la doi-trei ani. De ce?
Cred ca ni se intampla sa fim prea atenti la imagine. „Da bine” sa-ti schimbi locul de munca. Insa este absurd sa te muti doar pentru ca a facut lucrul acesta sotul sau pentru ca prietenii te tot intreaba „cat mai stai la jobul ala?”. Tie trebuie sa-ti faca placere sa te duci la serviciu, nu lor! Decizia schimbarii locului de munca trebuie sa fie personala, si nu influentata de altii.

„Nimeni nu-i de neinlocuit”

Insa au fost dese plecarile in masa de la diferite companii.
Acestea sunt mai mult intalnite in presa sau in publicitate. Daca mergi cu turma, suporti consecintele unei decizii gresite. Cei care-si imagineaza ca firma nu va merge fara echipa care a plecat, se insala. Nimeni nu este de neinlocuit.

Atunci cand seful echipei pleaca si trage si oamenii dupa el, este vorba despre o influentare destul de puternica. Dar, pentru o organizatie, este mai bine sa plece oamenii influentabili. Un manager are nevoie ca angajatii sa ramana la acel job pentru ca le place, nu pentru ca nu au incotro.

Gandirea pe termen lung aduce si salariul visat

Ce-l intrebati pe un candidat care a schimbat multe joburi?
Cand citesc un asemenea CV, prima intrebare care-mi vine in minte este „ce ai incercat sa faci in interiorul organizatiei pentru a schimba ceva?”.

Ce le recomandati tinerilor?
Sa investeasca in ei si sa gandeasca pe termen lung, nu pe termen scurt.
Daca nu au salarii mari, dar le place jobul lor, sa ramana la acea slujba. Vor castiga, peste cativa ani, si bani mai multi.

Experienta

Carte de vizita

Madalina Uceanu, director executiv al AIMS Human Capital Romania, este absolventa a Academiei de Studii Economice (Tranzactii Internationale) si a unor cursuri in domeniul HR si management si vanzari. Are o experienta de peste 13 ani in resurse umane, fiind implicata in proiecte de recrutare, de consultanta si training.

AIMS Human Capital este partener asociat al retelei AIMS (Association of International Management Search), activa in Romania de 14 ani, unde are trei birouri si 20 de consultanti permanenti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News